Συμφωνία Τουρκία Λιβύη εξελίξεις: Ο Φατίχ Ντονμέζ για τις σεισμικές έρευνες μετά την Πρωτοχρονιά

ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Τουρκία Λιβύη εξελίξεις: Ο Φατίχ Ντονμέζ για τις σεισμικές έρευνες μετά την Πρωτοχρονιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Συμφωνία Τουρκία Λιβύη εξελίξεις: Ο Ντονμέζ έκανε τις εν λόγω δηλώσεις μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

13.12.2019 | 14:01

Συμφωνία Τουρκία Λιβύη εξελίξειςΣε σεισμικές έρευνες θα προχωρήσει μετά την Πρωτοχρονιά η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που αναφέρει η συμφωνία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ντονμέζ έκανε τις εν λόγω δηλώσεις μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού. «Το μνημόνιο το οποίο υπογράψαμε με την Λιβύη έγινε νόμος του κράτους μετά την έγκριση του κοινοβουλίου, και ευχαριστώ όλα τα πολιτικά κόμματα για την υποστήριξή τους. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε όσα πρέπει. Και η Γενική Γραμματεία Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων θα κάνει εργασίες για την παροχή των οικοπέδων αλλά και η Τουρκική Εταιρία Ερευνών Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά θα ξεκινήσει γρήγορα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που θα οικοπεδοποιηθούν», τόνισε ο Ντονμέζ.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στη Daily Sabah, ο Ντονμέζ δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να προχωρήσει σε έρευνες, γεωτρήσεις ή δραστηριότητες παραγωγής στα θαλάσσια σύνορα που διασφαλίζονται με τη συμφωνία με τη Λιβύη, χωρίς την άδειά της. Είμαστε χώρα με απέναντι ακτές με τη Λιβύη. Η συμφωνία είναι εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ΝΑΤΟ. Δεν είναι τίποτα άλλο από μία ανώφελη προσπάθεια. Δεν υπάρχει κενό για το οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει αντιρρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Τουρκία μεγιστοποίησε την σφαίρα εξουσίας της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Exit mobile version