Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη Χαφτάρ – Τρίπολη: Ο στρατηγός έδωσε εντολή για την τελική μάχη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη Χαφτάρ – Τρίπολη: Ο στρατηγός έδωσε εντολή για την τελική μάχη

Λιβύη Χαφτάρ - Τρίπολη: Την εκκένωση των κτιρίων και την αποχώρηση των διπλωματικών αποστολών όλων των ξένων χωρών από την Τρίπολη ζήτησε ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, Χαλίφα Χαφτάρ.

Λιβύη Χαφτάρ – Τρίπολη: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς με διάγγελμά του ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ έδωσε εντολή να δοθεί η τελική μάχη στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη. Στο διάγγελμα του Χαφτάρ, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά στη Λιβύη την Πέμπτη, ο στρατηγός κάλεσε τις δυνάμεις του να κάνουν προέλαση προς το κέντρο της Τρίπολης. Ανέφερε μάλιστα ότι αυτή θα είναι η τελική μάχη για την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Ο Χαφτάρ, επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που έχει έδρα στα ανατολικά εδάφη της Λιβύης, εξαπέλυσε επίθεση τον περασμένο Απρίλιο. Στόχος του να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, αλλά η επιχείρηση είχε καθυστερήσει έξω από την πόλη.  Οι εντολές προς τις μονάδες του, ώστε να προχωρήσουν προς τη Λιβύη, προέκυψαν την ημέρα, που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης, που είχε μείνει κλειστό για τρεις μήνες λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Χαφτάρ σε τηλεοπτικό του μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης, που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις