Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές Αγγλίας – 2019: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κόρμπιν
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Αγγλίας – 2019: Οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Κόρμπιν

Εκλογές Αγγλίας - 2019: Τα δύο ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία των Εργατικών είναι ο σερ Κιρ Στάρμερ και η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι.

Εκλογές Αγγλίας – 2019: Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την αποχώρησή του από το Εργατικό Κόμμα ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο Κόρμπιν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε μόλις έκλεισαν οι κάλπες στη Βρετανία. Το γεγονός ότι το κόμμα του, οι Εργατικοί, κατέγραψαν το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1935 αποσπώντας μόλις 203 έδρες -χάνοντας 59 από τις εκλογές του 2017- ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Για «απόλυτη αποτυχία του Κόρμπιν και του κορμπινισμού» κάνουν λόγο οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζοντας το… στραπάτσο των Εργατικών. Η αποτυχία του οφείλεται σε πολλούς λόγους: δεν είχε σαφές όραμα, ήταν πολύ αριστερός σαν να βρισκόταν σε άλλη χώρα, δεν αντιπροσώπευε τον μέσο Βρετανό. Επιπλέον, αντί να συσπειρώσει τους Εργατικούς, τους δίχασε κι άλλο. Εξάλλου, βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν τον ήθελαν. Οι χθεσινές εκλογές ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον Κόρμπιν. Τα δύο ονόματα που ακούγονται για την ηγεσία των Εργατικών είναι ο σερ Κιρ Στάρμερ και η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις