Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κασιμάτη ανάρτηση: Χιλιάδες αστυνομικοί καταθέτουν αγωγές
ΕΛΛΑΔΑ

Κασιμάτη ανάρτηση: Χιλιάδες αστυνομικοί καταθέτουν αγωγές

Κασιμάτη ανάρτηση: Οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτού καθώς και αγωγές.

Κασιμάτη ανάρτηση: Την έντονη αντίδραση των αστυνομικών μετά την πρωτοφανή ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών. Ο κ. Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σχολιάζοντας το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή της η Νίνα Κασιμάτη, δήλωσε πως μετά την μήνυση της ΠΟΑΣΥ, χιλιάδες είναι οι αστυνομικοί που προχωρούν σε μεμονωμένες αγωγές κατά της βουλευτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε αηδιασμένοι», είπε ο κ. Μαυροειδάκος και πρόσθεσε: «Έχουμε παιδιά που πάνε στο σχολείο. Οι χιλιάδες νεκροί αστυνομικοί έχουν πίσω τους οικογένειες». «Έχει το σθένος να κοιτάξει κατάματα αυτούς τους γονείς και να τους πει «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»» διερωτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, ο οποίος έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση.

Στον Άρειο Πάγο συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ

Aντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Βασίλη Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, επισκέφτηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, σε βάρος των αστυνομικών. Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε πως για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών ενώ έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις. Από την πλευρά της η Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για δήλωση στοχοποίησης του σώματος της ελληνικής αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Το θέμα προέκυψε όταν η βουλευτής της Β Πειραιά συμπεριέλαβε το γνωστό σύνθημα σε χιουμοριστική ανάρτηση για άσχετο θέμα. Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έκαναν οργισμένες δηλώσεις, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε: «Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”. Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κ. Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ζήτησε συγνώμη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» η Κασιμάτη

«Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις