Ετεοκλής: Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το βράδυ

ΕΛΛΑΔΑ

Ετεοκλής: Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από το βράδυ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ετεοκλής: Θα διαρκέσει μόλις μια ημέρα αλλά θα φέρει πολλές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις ανέμους έως και 10 μποφόρ.

13.12.2019 | 12:18

Ετεοκλής: Νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο οι μετεωρολόγοι ονόμασαν «Ετεοκλή», αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Ακόμη, θα υπάρχουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας. Οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε το πολύ ισχυρό και βαθύ (πρωτεύον) βαρομετρικό χαμηλό. Αυτό συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης βρισκόταν στη Μ. Βρετανία. Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά. Αφού ξεπεράσει το εμπόδιο των Άλπεων, θα δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ένα δευτερεύον βαθύ, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική που  θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Ετεοκλής». Επισημαίνεται ότι, αν και το νέο κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο (διάρκεια σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο όπου και θα εξασθενήσει.

Ετεοκλής: Η πορεία της κακοκαιρίας-εξπρες το επόμενο 24ωρο

Exit mobile version