Βορίδης αδέσποτα: 600.000 ευρώ για καταφύγια ζώων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης αδέσποτα: 600.000 ευρώ για καταφύγια ζώων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Βορίδης αδέσποτα: Θα κατευθυνθούν σε δήμους και συνδέσμους δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

12.12.2019 | 19:01

Βορίδης αδέσποτα: Την έγκριση για χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία». Δείτε εδώ τον πίνακα των χρηματοδοτούμενων φορέων με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο – Σύνδεσμο Δήμων.

Η άγρια κόντρα Βορίδη – Τζανακόπουλου

Υπενθυμίζεται πως χθες, σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη – Τζανακόπουλου. Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για «πραγματικό όργιο καταστολής» και «βασανιστήρια» από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ προχωρώντας ακόμα ένα βήμα υποστήριξε πως η στρατηγική της «ακραίας καταστολής» αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης που τορπιλίζει -όπως είπε- την πολιτική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κλιμακούμενης προκλητικότητας της Τουρκίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι το βίντεο που αναπαράγεται στο διαδίκτυο με την επέμβαση των ΜΑΤ την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «είναι ανατριχιαστικό» και πρόσθεσε ότι αποτελεί «αίσχος, αθλιότητα και παρανομία η δράση των δυνάμεων της αστυνομίας». Πρόσθεσε δε ότι «με τη στενή έννοια του όρου αυτά που είδαμε είναι βασανιστήρια». «Είστε σοβαροί; Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν να υπάρχει κοινοβουλευτικό κόμμα που υποστηρίζει αυτά τα πράγματα επειδή υπήρξαν – αν υπήρχαν έκνομα περιστατικά. Εσείς λέτε ότι γι αυτά τα περιστατικά δεν προσέρχεστε στον διάλογο για να οικοδομηθεί στρατηγική ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα. Είστε για μια ακόμα φορά αποκαλυπτικός για το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» αντέδρασε απο την πλευρά της κυβέρνησης ο Μάκης Βορίδης.

Exit mobile version