Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Θεσσαλονίκη σήμερα: Συνταξιούχοι διαδήλωσαν με κηδειόχαρτα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πορεία Θεσσαλονίκη σήμερα: Συνταξιούχοι διαδήλωσαν με κηδειόχαρτα

Πορεία Θεσσαλονίκη σήμερα: Συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη μη καταβολή των αναδρομικών κρατώντας κηδειόχαρτα.

Πορεία Θεσσαλονίκη σήμερα: Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν σήμερα 12/12 το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ζητούν να καταβληθούν τα αναδρομικά των συντάξεων μετά από τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκριναν αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές. Μάλιστα επέλεξαν έναν ευφάνταστο τρόπο οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι. Κατέβηκαν στην πορεία κρατώντας προκηρύξεις που μοιάζουν με κηδειόχαρτα και έγραφαν πάνω “καλό παράδεισο”. Με αυτόν τον τρόπο δηλώνουν ότι με την μη καταβολή των αναδρομικών είναι σαν να τους λένε “καλό παράδεισο”. Όπως αναφέρει το thestival μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων «Η Συσπείρωση» συγκεντρώθηκαν μπροστά στον ΕΦΚΑ, στην οδό Αριστοτέλους. Φωνάζουν το σύνθημα «Θέλουμε κράτος Δικαίου – Ισονομίας».

Ακόμη, τονίζουν και υποστηρίζουν πως το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ με την απόφαση τους να προσφύγουν ξανά στο ΣτΕ, λένε στους συνταξιούχους «καλό παράδεισο» στους ίδιους και στα αναδρομικά. Μάλιστα ανάρτησαν και το έγγραφο με τη μορφή κηδειόχαρτου στην είσοδο του ΕΦΚΑ όπου αναγράφουν τα αιτήματά τους.
Οι συγκεντρωμένοι θα ολοκληρώσουν τη διαδήλωσή τους με πορεία προς τα Διοικητικά Δικαστήρια.

θεσσαλονίκη πορεία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις