Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαία – έλεγχοι: Εξόρμηση για παράνομη στάθμευση
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία – έλεγχοι: Εξόρμηση για παράνομη στάθμευση

Τροχαία – έλεγχοι: Σε μία μόνο εξόρμηση βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις για στάθμευση, ενώ φορτώθηκαν σε γερανούς δεκάδες δίκυκλα.

Τροχαία – έλεγχοι: Ξεχάστε τα πεζοδρόμια και τις πλατείες για παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας! Ιδιαίτερα όσο πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, συνεργεία της τροχαίας Αθηνών, σε τακτικές εξορμήσεις είτε αφήνουν κλήσεις παράνομης στάθμευσης, είτε ξηλώνουν πινακίδες, αλλά και μεταφέρουν με γερανούς τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα σε γκαράζ. Στο πλαίσιο, λοιπόν, εφαρμογής του Ειδικού Επιχειρησιακού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική τροχονομική εξόρμηση, από αστυνομικούς των Ο.Ε.Π.Τ.Α. στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, βεβαιώθηκαν 114 παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων επί πεζοδρομίων και πλατειών, κατά μήκος των οδικών αξόνων Σταδίου και Πανεπιστημίου, καθώς και επί της Πλατείας Κολοκοτρώνη. Παράλληλα, τονίζει η Τροχαία, μεταφέρθηκαν με γερανοφόρα δίκυκλα, που παρεμπόδιζαν την ακώλυτη διέλευση πεζών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τροχαία – έλεγχοι: Εν όψει Χριστουγέννων

Και καταλήγει η Τροχαία με την επισήμανση-προειδοποίηση: «Ενόψει της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, παρόμοιες ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν, σε σημεία αυξημένης κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας (κέντρο Αθήνας, πέριξ εμπορικών καταστημάτων, σταθμών Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.λπ.), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τροχονομικές παραβάσεις που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους».

Στις ράμπες ΑμεΑ

Στο ίδιο πλαίσιο η παράνομη στάθμευση τροχοφόρων σε ράμπες, που έχουν κατασκευαστεί για τη διευκόλυνση της κίνησης ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και η προστασία ανήλικων παιδιών μέσα στα οχήματα, ήταν στο στόχαστρο της Τροχαίας τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλαίσιο της ειδικής δράσης «παράβαση της εβδομάδας», από 877 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:

  • 639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και
  • 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148). Από τις αρχές Σεπτεμβρίου, που εφαρμόζεται το παραπάνω πρόγραμμα σε όλη τη χώρα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση – στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ. Τα σχόλια περιττεύουν…

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις