Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος – Βορίδης: Επίθεση κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος – Βορίδης: Επίθεση κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Τζανακόπουλος Βορίδης: Επίθεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τζανακόπουλος – Βορίδης: Βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τις εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με άνδρες των ΜΑΤ να ασκούν βία κατά πολιτών την ημέρα της επετείου για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Ο Δημήτρης Τζανακοπουλος μίλησε για «βασανιστήρια» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν όχι μόνο ανησυχία αλλά και αγανάκτηση. Μάλιστα, κάλεσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποκαλύψει την αθλιότητα και την παρανομία των οργάνων της τάξης.

«Αν αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα τι μπορεί να συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κρατητηρίων; Είχαμε καταγγελίες για ουρλιαχτά στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Έχουμε βασανιστήρια στην Ελλάδα. Τα όσα δημοσιεύθηκαν με τη στενή έννοια του όρου συνιστούν βασανιστήρια. Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφή εντολή για να προσεγγίσει ακροδεξιά ακροατήρια». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ένα βήμα επιπλέον λέγοντας πως η συγκεκριμένη δράση της αστυνομίας με την κάλυψη της κυβέρνησης τορπιλίζει τη δυνατότητα να υπάρξει συναίνεση στα ελληνοτουρκικά.

Η ομιλία του Τζανακόπουλου στην συζήτηση σχεδίου νόμου

Τζανακόπουλος – Βορίδης: «Ήσασταν για μία ακόμα φορά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν μπορεί να υπάρξουν οι όροι για στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση. Τορπιλίζετε το πολιτικό κλίμα σε μια περίοδο που χρειάζεται συνεννόηση για τα ελληνοτουρκικά». Στον κ. Τζανακοπουλο απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης ο οποίος σε υψηλούς τόνους τον κατηγόρησε για έλλειψη σοβαρότητας. «Είστε σοβαροί στο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα που να λέει πως επειδή υπήρξαν – αν υπήρξαν – τέτοια περιστατικά, εσείς δεν προσέρχεστε για να δημιουργηθεί συναίνεση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Αυτό φανερώνει τις προθέσεις σας. Ήσασταν για μία ακόμα φορά αποκαλυπτικός για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις επικρίσεις του κ. Τζανακόπλου για τη δράση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι για «όσα εσείς αποδίδετε ως υπερβολική βία έχουν διαταχθεί έρευνες. Συντάσσεστε με ακραία ακροατήρια παραγνωρίζετε την εντολή που έχει κυβέρνηση να σταματήσει την ανομία και το χάος παραγνωρίζεται η επιτυχία της αστυνομίας». Στη δευτερολογία του ο κ,Τζανακοπουλος επιχείρησε να λειάνει το λόγο του λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει και θέλει τη συναίνεση αλλά η κυβέρνηση έχει διπλή στρατηγική. «Απο την μια υπουργοί της τορπιλίζουν το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο και από την άλλη ο κ. Δενδιας ο όποιος κάνει μια σοβαρή και αποδεκτή προσπάθεια να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις