Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζωολογικός κήπος Βερολίνου – πάντα: Έδωσαν κινέζικα ονόματα στα 2 μωρά που γεννήθηκαν
ΚΟΣΜΟΣ

Ζωολογικός κήπος Βερολίνου – πάντα: Έδωσαν κινέζικα ονόματα στα 2 μωρά που γεννήθηκαν

Ζωολογικός κήπος Βερολίνου - πάντα: Τα δύο μωρά πάντα γεννήθηκαν τον Αύγουστο και ζυγίζουν έξι κιλά το ένα.

Ζωολογικός κήπος Βερολίνου – πάντα: Παραδοσιακά κινεζικά ονόματα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Ζωολογικού Κήπου Βερολίνου να δώσουν στα δύο γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν σε αυτόν στα τέλη του Αυγούστου. Τα ονόματα που τους έδωσαν είναι Μενγκ Γιουάν (Ποθητό Όνειρο) και Μενγκ Σιάνγκ (Όνειρο που έγινε Πραγματικότητα) αντίστοιχα. Τα δύο πάντα «βαφτίστηκαν» τη Δευτέρα ακολουθώντας την κινεζική παράδοση. Η παράδοση λέει ότι πρέπει να δίδεται το όνομα σε κάποιον 100 ημέρες μετά τη γέννησή του. Παρουσιάστηκαν σε δημοσιογράφους από τον δήμαρχο της γερμανικής πρωτεύουσας Μίχαελ Μίλερ και τον Κινέζο πρεσβευτή Γου Κεν.

Τα μωρά πάντα Μενγκ Σιάνγκ και Μενγκ Γιουάν γεννήθηκαν στις 31 Αυγούστου στον ζωολογικό κήπο με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης. Η τεχνιτή γονιμοποίηση χρησιμοποιήθηκε για να αυξηθούν οι πιθανότητες αναπαραγωγής τους. Αυτά ζυγίζουν τώρα σχεδόν έξι κιλά το ένα. Οι επισκέπτες του Ζωολογικού Κήπου Βερολίνου, του ενός εκ των δύο που διαθέτει η γερμανική πρωτεύουσα – ο έτερος είναι ο Tierpark -, θα μπορούν να δουν τα δύο μικρά πάντα μόνον μετά τις αρχές του 2020. Τα τεθούν τότε προς έκθεση αφού θα έχουν εξοικειωθεί με το περιβάλλον τους.

ζωολογικός κήπος βερολίνου - πάντα:

Ζωολογικός κήπος Βερολίνου – πάντα: Το μέλλον των δύο γιγαντιαίων μωρών πάντα

Τα μικρά πάντα διαμένουν στην γερμανική πρωτεύουσα από τον Ιούνιο του 2017 μαζί με τους γονείς τους, τη μητέρα τους Μενγκ Μενγκ (Μικρό Όνειρο) και τον πατέρα τους Τζιάο Τσινγκ (Μικρός Θησαυρός). Είναι τα μόνα ζώα αυτού του είδους που μπορεί να δει κανείς σήμερα στη Γερμανία. Η γέννηση των δύο μικρών τους ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τη χώρα. Η μετακόμιση στο Βερολίνο πριν από δύο χρόνια αυτών των δύο γιγάντιων πάντα συνιστούσε ένα νέο επεισόδιο στη «διπλωματία των πάντα» που καθιέρωσε το Πεκίνο για να διατηρεί καλές σχέσεις με τους εταίρους του. Τα πάντα οποία θεωρούνται εθνικοί θησαυροί στην Κίνα.

Η Κίνα έχει αποστείλει τέτοιους ειδικούς πρεσβευτές μόνον σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, στην οποία γεννήθηκε ένα μωρό πάντα πέρυσι. Τα μικρά που γεννιούνται στο εξωτερικό φεύγουν εν γένει για την Κίνα έπειτα από τρία ή τέσσερα χρόνια αφού απογαλακτιστούν. Ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου καταβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως στην Κίνα για τα ενήλικα πάντα που έχει. Το ποσό αυτό επενδύεται εκ νέου, σύμφωνα με το Πεκίνο, σε σχέδια προστασίας των πάντα. Ο Ζωολογικός Κήπος του Βερολίνου δεν έχει δημοσιοποιήσει καμία πληροφορία σχετικά το ποσό που καταβλήθηκε για τα νεαρά πάντα.

ζωολογικός κήπος βερολίνου - πάντα:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις