Γκρέτα Τούνμπεργκ Μαδρίτη: Κουρασμένη από τα φώτα της δημοσιότητας

ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ Μαδρίτη: Κουρασμένη από τα φώτα της δημοσιότητας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Γκρέτα Τούνμπεργκ Μαδρίτη: «Είναι παράλογο. Δεν μου αρέσει να είμαι το επίκεντρο της προσοχής όλη την ώρα αλλά είναι θετικό», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία της.

10.12.2019 | 14:23

Γκρέτα Τούνμπεργκ Μαδρίτη: Κουρασμένη από τα φώτα της δημοσιότητας που έχουν πέσει επάνω της δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον, Γκρέτα Τούνμπεργκ μιλώντας σε 420 δημοσιογράφους στη Μαδρίτη. Έχοντας στο πλευρό της την Γερμανίδα ακτιβίστρια Λουίζα Νοίμπαουερ η Τούνμπεργκ τόνισε ότι «οι ιστορίες μας έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά. Δεν υπάρχει ανάγκη να ακούτε εμάς πια».

«Πρέπει να πουν τις ιστορίες τους άνθρωποι από τα νότια του πλανήτη ειδικά μέλη αυτόχθονων κοινωνιών» πρόσθεσε η Τούνμπεργκ. Καθώς, όμως, οι δημοσιογράφοι συνέχισαν να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στην ίδια, η Γκρέτα Τούνμπεργκ αναγκάστηκε να επαναλάβει: «δεν πρέπει να ακούτε εμένα πριν από κάποιον άλλο. Είμαι ένα μικρό κομμάτι ενός μεγάλου κινήματος». «Είναι παράλογο. Δεν μου αρέσει να είμαι το επίκεντρο της προσοχής όλη την ώρα αλλά είναι θετικό. Όσο ο Τύπος γράφει για εμένα, γράφουν επίσης και για την κρίση όσον αφορά το κλίμα» είπε η νεαρή ακτιβίστρια στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.

Γκρέτα Τούνμπεργκ Μαδρίτη: Το βιογραφικό της

Η Γκρέτα Έρνμαν Τούνμπεργκ είναι Σουηδή ακτιβίστρια που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή. Έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης. Η δράση της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, όταν η επίμονα επαναλαμβανόμενη διαμαρτυρία της για το κλίμα έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως. Τον Νοέμβριο του 2018 μίλησε στο TEDxStockholm, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αποτέλεσε βασικό ομιλητή στη Διάσκεψη Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή και τον Ιανουάριο του 2019 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η Τούνμπεργκ έχει λάβει σημαντικά βραβεία και τιμές για τον ακτιβισμό της. Τον Μάρτιο του 2019, τρία μέλη της Νορβηγικής βουλής και δύο της σουηδικής βουλής την πρότειναν για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Τον Μάιο του 2019 έγινε πρωτοσέλιδο του περιοδικού Τάιμ με ένα παγκόσμιο μήνυμα-έκκληση σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τον Αύγουστο του 2019 ανακοίνωσε το εγχείρημα ενός υπερατλαντικού ταξιδιού από το Πλίμουθ στη Νέα Υόρκη με ιστιοφόρο μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Exit mobile version