Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Καλός φιλοξενούμενος: 6 τρόποι για να είστε οι πιο βολικοί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλός φιλοξενούμενος: 6 τρόποι για να είστε οι πιο βολικοί

Καλός φιλοξενούμενος: Αυτοί οι 6 απλοί τρόποι θα σας κάνουν να είστε οι πιο αγαπητοί καλεσμένοι.

Καλός φιλοξενούμενος: Όλοι έχουν το άγχος του οικοδεσπότη αλλά κανείς δεν μιλάει για το άγχος που περνάει ο φιλοξενούμενος. Τώρα στις γιορτές, έχουμε 6 απλά τιπς για να γίνετε οι πιο αγαπητοί φιλοξενούμενοι. Διακοπές και γιορτές σημαίνουν συγγενείς, φίλοι, τραπέζι με εκλεκτά εδέσματα. Πολλές φορές, μάλιστα, τους φιλοξενούμε στο σπίτι μας για ένα βράδυ ή και λίγες ημέρες. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην οικειότητα και την παρεξήγηση, ακόμη και με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν ένας καλός φιλοξενούμενος κάθε φορά που μένει στο σπίτι μας;

Άφησε το μπάνιο καθαρό

Αφού χρησιμοποιήσεις το μπάνιο, φρόντισε να το αφήσεις όπως το βρήκες. Μάζεψε τις πετσέτες σου, τα καλλυντικά σου και ό,τι άλλο χρησιμοποιήσεις.

Κάνε ό,τι και οι οικοδεσπότες

Αν βγάζουν τα παπούτσια τους στην πόρτα, κάντο κι εσύ χωρίς να ρωτήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα πράγματα του νοικοκυριού.

Περιόρισε τα πράγματά σου

Κράτησε τα πράγματά σου συμμαζεμένα σε ένα μέρος και μην τα παρατάς από δω και από κει. Μην προκαλέσεις ακαταστασία στο ξένο σπίτι με τα ρούχα και τα προσωπικά του αντικείμενα.

Κάνε γνωστά τα σχέδιά σου

Οι οικοδεσπότες θέλουν να περάσεις καλά και να σε φροντίσουν. Σίγουρα έχουν σχέδια. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό ή έχεις κανονίσει να κάνεις κι άλλα πράγματα, το σωστό είναι να τους ενημερώσεις.

καλός φιλοξενούμενος

Ρώτα πριν παρέμβεις

Αν θέλεις να βοηθήσεις στις δουλειές του σπιτιού και στην τακτοποίηση, ρώτησε ευγενικά αν μπορείς να το κάνεις. Μην επέμβεις χωρίς να έχεις πάρει το ok.

Άδειασε τα σκουπίδια σου

Πριν φύγεις, άδειασε τον κάδο σκουπιδιών που έχεις χρησιμοποιήσει, ή απλώς πέταξε οτιδήποτε άχρηστο και χρησιμοποιημένο.

καλός φιλοξενούμενος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις