Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: Με νοικιασμένα οχήματα, “χτυπούσαν” σταθμευμένα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: Με νοικιασμένα οχήματα, “χτυπούσαν” σταθμευμένα

Κλοπές αυτοκινήτων: Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κλοπές αυτοκινήτων: Νοίκιαζαν αυτοκίνητα για μικρής διάρκειας χρήση, κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα, Ακρόπολη, Νέο Κόσμο), εντόπιζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, προχωρούσαν σε διάρρηξη και… παρέδιδαν τα νοικιασμένα για να αποφύγουν συσχετισμό μαζί τους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έτσι δρούσε, από τον περασμένο Οκτώβριο οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας, διέπρατταν κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα στις προαναφερόμενες περιοχές, αφαιρώντας από τα αυτοκίνητα όσα αντικείμενα αξίας έβρισκαν στο εσωτερικό τους.

Μετά από έρευνα, η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει στην Κυψέλη και στα Πατήσια, τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 25, 28 και 31 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι έχουν διαπράξει τουλάχιστον είκοσι δύο διαρρήξεις-κλοπές. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 28χρονος ομοεθνής τους, ως συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει από τον περασμένο Οκτώβρη, εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ιδού πως περιγράφουν οι αστυνομικοί τον τρόπο δράσης της ομάδας:

“Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εντόπιζαν οχήματα στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου. Ακολούθως τα παραβίαζαν και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές. Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνες σε οικία και σε αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών, ρολογιών και άλλων αντικειμένων καθώς και το χρηματικό ποσό των -160- ευρώ”.

22 περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι δύο  περιπτώσεις κλοπών, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Ο 29χρονος στο Ψυχικό

Πρόσφατα, συνελήφθη στην περιοχή του Ψυχικού 29χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντόπιζε στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού οδηγούς, που στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους.Καθώς τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα δεν έφεραν ίχνη διάρρηξης, οι αστυνομικοί έλυσαν το μυστήριο, όταν τον συνέλαβαν και έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος που χρησιμοποιούσε. Μεταξύ των διαρρηκτικών εργαλείων, που χρησιμοποιούσε και κλοπιμαίων από τα αυτοκίνητα, βρέθηκε και συσκευή απενεργοποίησης ηλεκτρονικού κλειδώματος αυτοκινήτων εξ αποστάσεως.

Πώς ακύρωναν το κλείδωμα

Πρόκειται για τη συσκευή με την οποία οι δράστες παρόμοιων κλοπών, ακυρώνουν ουσιαστικά το κεντρικό κλείδωμα που επιχειρεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος με το δικό του μπουτόν, πατώντας οι ίδιοι το δικό τους μπουτόν, την ίδια ακριβώς στιγμή. Ενώ ο οδηγός θεωρεί ότι κλείδωσε το όχημά του ηλεκτρονικά, αποχωρεί και τότε πλησιάζουν οι δράστες, που τα βρίσκουν όλα… ανοιχτά και αφαιρούν τα πάντα χωρίς διάρρηξη.

Η Αστυνομία βρήκε στην κατοχή του μπουφάν, πορτοφόλια άδεια και άλλα αντικείμενα. Σε πρώτη φάση, εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις