Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό στραβοκατάπιε – Ηράκλειο: Εκτός κινδύνου το 17 μηνών παιδί
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό στραβοκατάπιε – Ηράκλειο: Εκτός κινδύνου το 17 μηνών παιδί

Μωρό στραβοκατάπιε - Ηράκλειο: Κατόπιν της σωστής διάγνωσης από το ιατρικό επιτελείο του Νοσοκομείου και του πλάνου θεραπείας που ακολουθήθηκε, το παιδί ανταποκρίθηκε πλήρως και είναι εκτός κινδύνου.

Μωρό στραβοκατάπιε – Ηράκλειο: Το 17 μηνών παιδάκι από το Ηράκλειο που είχε στραβοκαταπιεί την τροφή του και εισήχθη πριν από τρεις ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΠΑΓΝΗ αποσωληνώθηκε και είναι πλέον καλά στην υγεία του και εκτός κινδύνου.

Κατόπιν της σωστής διάγνωσης από το ιατρικό επιτελείο του Νοσοκομείου και του πλάνου θεραπείας που ακολουθήθηκε, το παιδί ανταποκρίθηκε πλήρως και είναι εκτός κινδύνου. Το παιδί θα μεταφερθεί στην Παιδιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου θα συνεχίσει πλέον τη θεραπεία του για λίγο διάστημα μέχρι να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μωρό στραβοκατάπιε – Ηράκλειο: Διέφυγε τον κίνδυνο 

Να σημειωθεί πως το κοριτσάκι 17 μηνών από το Ηράκλειο, φέρεται να στραβοκατάπιε το φαγητό του πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με το cretapost, το μικρό κορίτσι δεν κατάπιε σωστά την τροφή του και οι γονείς του το μετέφεραν γρήγορα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε. Με την κατάσταση να είναι κρίσιμη, το μωρό διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρώτο χειρουργείο για το μωρό που δάγκωσαν τα ποντίκια 

Στην αφαίρεση της επιμέλειας των παιδιών από το ζευγάρι των Ρομά, το 3,5 μηνών βρέφος των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε άσχημη κατάσταση επειδή το δάγκωσαν ποντίκια, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές. Το μωρό υπεβλήθη στην πρώτη χειρουργική επέμβαση για την άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων του κι αναμένεται να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Την Πέμπτη το πρωί, ο 22χρονος πατέρας απολογήθηκε στην εισαγγελέα Ορεστιάδας, η οποία αποφάσισε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, η Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί επακριβώς η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο νεαρός πατέρας. Θα αναμένει, αφενός την εξέλιξη της υγείας του μικρού κοριτσιού και αφετέρου τα πορίσματα των κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Ακόμα θα διερευνηθεί και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε το βρέφος, ώστε, αναλόγως να ασκήσει δίωξη, είτε κακουργηματικού είτε πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις