Κουφοντίνας άδεια: Νέο αίτημα – Οι μέρες που ζητάει να μείνει εκτός φυλακής

ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας άδεια: Νέο αίτημα – Οι μέρες που ζητάει να μείνει εκτός φυλακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Κουφοντίνας άδεια: Ζητεί να περάσει εννέα ημέρες εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος και να φιλοξενηθεί στο σπίτι της συζύγου του

09.12.2019 | 20:05

Κουφοντίνας άδεια: Μετά τα αλλεπάλληλα απορριπτικά βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επανήλθε στο αίτημά του για νέα άδεια από τις φυλακές. Συγκεκριμένα ζητεί να περάσει εννέα ημέρες εκτός του σωφρονιστικού καταστήματος και να φιλοξενηθεί στο σπίτι της συζύγου του , όπως γράφει στην αίτησή του. Αύριο Τρίτη συνεδριάζει το Πειθαρχικό Συμβούλιο των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας προκειμένου να εξετάσει το ζήτημα. Αν κάποιο από τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου μειοψηφήσει , το θέμα θα παραπεμφθεί ξανά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης « 17 Νεοέμβρη» κρατείται από τον Αύγουστο του 2018 στις φυλακές Κασσαβέτειας, ενώ συνολικά από την Κασσαβέτεια και τον Κορυδαλλό , έχει λάβει μέχρι τώρα άδεια έξι φορές. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» (17Ν) και βρίσκεται φυλακισμένος από το 2002 για συμμετοχή σε δολοφονίες. Ο «Λουκάς» της 17Ν εμφανιζόταν ως μελισσοκόμος ή ως καθηγητής μαθηματικών, ωστόσο ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της και εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κουφοντίνας άδεια: Οι δολοφονίες

Οι κατηγορίες του Κουφοντίνα

Μάλιστα, θεωρείται ότι είναι αυτός που έχει κρατήσει το όπλο-σφραγίδα της «17 Νοέμβρη», το 45άρι με το οποίο οι τρομοκράτες δολοφόνησαν τα θύματά τους. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 200 αδικήματα σε 84 ενέργειες, μεταξύ των οποίων και για ανθρωποκτονίες, που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τις αρχές του 1983. Η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν 13 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Από το 2017 το όνομα του ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά τις άδειες εξόδου που έπαιρνε από τη φυλακή.

Η άδεια δύο χρόνια πριν

Exit mobile version