Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια επεισόδια: “Δεν έχουν σαδιστικές τάσεις οι αστυνομικοί να ξεγυμνώνουν πολίτες”
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ

Εξάρχεια επεισόδια: “Δεν έχουν σαδιστικές τάσεις οι αστυνομικοί να ξεγυμνώνουν πολίτες”

Εξάρχεια επεισόδια: Η φωτογραφία που απεικονίζει ένα αστυνομικό των ΜΑΤ να τραβά από το εσώρουχο ένα γυμνό από τη μέση και πάνω νεαρό, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Εξάρχεια επεισόδια: Την άποψη ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που καταγράφηκαν να έχουν βγάλει τα ρούχα διαδηλωτή στα επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο «δεν το κάνουν επί τούτου, είναι κατά τη διάρκεια της σύλληψης» εξέφρασε στον 104,6 ο γενικός γραμματέας του σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Εμείς σαν ΕΛΑΣ με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα πλαίσια του νόμου προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Οι εντολές ήταν με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και πάντα με χρήση χημικών πρώτα για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις».

Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «αν αποδειχθεί ότι οι συνάδελφοι τον ξεγύμνωσαν επί τούτου εδώ είμαστε να το καταδικάσουμε» προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την επίμαχη φωτογραφία. «Δεν έχουν σαδιστικές τάσεις οι αστυνομικοί για να ξεγυμνώνουν πολίτες» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.

Εξάρχεια επεισόδια: Βίντεο

Oι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, στα οποία αποτυπώνεται «αστυνομική βία» σε πολίτες μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δεν πέρασαν απαρατήρητα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ιδιαίτερα η φωτογραφία που απεικονίζει ένα αστυνομικό των ΜΑΤ να τραβά από το εσώρουχο ένα γυμνό από τη μέση και πάνω νεαρό, την ώρα που το πιέζει το κεφάλι προς το κάτω -υπό το βλέμμα- συναδέλφων του, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη.

Εξάρχεια επεισόδια: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ ορμά σε κοπέλα που τρέχει, τη ρίχνει κάτω και την τραβάνε μακριά

Εξάρχεια επεισόδια: Η ανάρτηση της φωτογράφου

Στην ανάρτησή της η Τατιάνα Μπόλαρη αναφέρει: «Αυτές οι φωτογραφίες είναι προσαγωγή.Δεν είναι σύλληψη! Προσαγωγή σημαίνει κρατείσαι μέχρι να αποδειχθεί ότι έκανες κάτι.Η προσαγωγή,αλλά ακόμη και η σύλληψη δεν σημαίνει όμως ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ! Τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του ανθρώπου που ξεγύμνωσαν στην κυριολεξία,τα μαζέψαμε και τα δώσαμε σε κάποιον που τον ήξερε,έμεινε το ένα του παπούτσι πάνω στο πεζοδρόμιο.Στην δεύτερη προσαγωγή που η μπλούζα είναι πάλι στον λαιμό πρόκειται για μια γυναίκα!

»Και στις δυο περιπτώσεις,έκαναν κλοιό γύρω μας και μας έσπρωχναν με τις ασπίδες με διάφορα «γαλλικά»,ο Μάριος που ήταν μπροστά μου έφαγε μια ψιλή σπρωξιά και κρατιόμαστε να μην πέσουμε σαν ντόμινο,σταμάτησαν όταν εμφανίστηκε ο «ψηλός» (αντί Δαρείου) και τους είπε μην ακουμπάτε δημοσιογράφους! (sic). Ξέραμε εδώ και μέρες πως δεν θα υπήρχε καμία ανοχή. Δεν τολμώ να φανταστώ τι συνέβη και στους δυο πιο κάτω,εκεί που εμείς πια δεν είχαμε πρόσβαση….»

“Απομακρύνετε τα άτομα και να προβείτε σε συλλήψεις”: Ο ασύρματος πρόδωσε το σχέδιο της αστυνομίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία καταστολή και εικόνες ντροπής

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας τα εξής: “Η ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, έχει ως μοναδικό στόχο να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. κ

Παρά το δήθεν “σύγχρονο” προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του ’50 και ’60”.

Εξάρχεια επεισόδια: Κακουργηματική δίωξη στους 12 συλληφθέντες

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στους 12 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Μετά την άσκηση της δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις