AEK – Πανιώνιος 5-0: Τα highlights της αναμέτρησης – «Πεντάσφαιρη» η Ένωση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

AEK – Πανιώνιος 5-0: Τα highlights της αναμέτρησης – «Πεντάσφαιρη» η Ένωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

AEK - Πανιώνιος 5-0: Τη χαρά της νίκης μετά από καιρό πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, η οποία διέλυσε τον Πανιώνιο με 5-0.

08.12.2019 | 12:31

AEK – Πανιώνιος 5-0: Ένα εύκολο απόγευμα μετά από… αρκετό καιρό είχε το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η ΑΕΚ, η οποία ταπείνωσε τον Πανιώνιο με σκορ 5-0 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες ύστερα από τις 3 Νοεμβρίου, όταν και οι κιτρινόμαυροι είχαν επικρατήσει του Ατρομήτου στο ίδιο γήπεδο με σκορ 3-2, σε μια αναμέτρηση… θρίλερ. Στα της αναμέτρησης ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στην Ένωση και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις εφετινές αδυναμίες στην κιτρινόμαυροι άμυνα. Οι παίκτες του Παπαβασιλείου πίεσαν ψηλά τους γηπεδούχους και επιχείρησαν να γίνουν επικίνδυνοι, κυρίως, με τον Αραμπούλι.

Ωστόσο, ο Γεωργιανός φορ στο 3ο λεπτού προτίμησε αντί να τελειώσει τη φάση να κάνει μία… σκοτωμένη πάσα στον Μασούρα. Στην καλύτερη, πάντως, στιγμή των κυανέρυθρων στο πρώτο ημίχρονο, μίλησε η ποιότητα του Μπάρκα. Ο Ευαγγέλου από τα 31 μέτρα στο 12′ επιχείρησε απευθείας εκτέλεση, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έσωσε την ομάδα με μία καταπληκτική επέμβαση. Η ΑΕΚ μπορεί να πιέστηκε στην αρχή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, αλλά είχε έναν “καυτό” Ολιβέιρα στην επίθεση που το πήρε πάνω του. Ο Πορτογάλος στο 14΄σκόραρε εντυπωσιακά, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε αφού ο βοηθός διαιτητής έδειξε οφσάιντ.

Ο ακριβοπληρωμένος φορ της Ένωσης τρία λεπτά αργότερα (17ο λεπτό) έδειξε τη μεγάλη κλάση του. Στο 28ο λεπτό η Ένωση βρήκε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Ολιβέιρα. Ο Λιβάγια χτύπησε καλά το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα… ζωντάνεψε στο κουτί των κυανέρυθρων και ο Νέλσον Ολιβέιρα στο κατάλληλο τάιμινγκ πετάχτηκε στη φάση και έκανε τη δουλειά, στέλνοντας την ΑΕΚ με το υπέρ της 2-0 στ’ αποδυτήρια.

AEK – Πανιώνιος 5-0: Κυριαρχία του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος και… 5άρα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νέλσον Ολιβέιρα ολοκλήρωσε την MVP εμφάνισή του με χατ-τρικ. Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 64ο λεπτό έγραψε το 3-0 της Ένωσης. Με αυτό το γκολ ο κιτρινόμαυρος φορ έφτασε τα οκτώ τέρματα εφέτος και είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League 1. Στον επίλογο του ματς, ο Ντανιέλε Βέρντε κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο αυτό που κυνηγούσε τόσους μήνες. Στο 77′ με μοναδική εκτέλεση φάουλ ζωγράφισε το 4-0 για την ΑΕΚ και αποθεώθηκε. Ο Μάνταλος από εκεί και μετά διαμόρφωσε το 5-0 στο 89ο λεπτό. Στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο, οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα τέλεια. Βρήκαν πέντε γκολ μετά από σχεδόν δύο χρόνια και κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους.

AEK – Πανιώνιος 5-0: Συγκινημένος ο «Κωστέ» στο τελευταίο του ματς

Συγκινημένος ήταν ο πρώην πλέον προπονητής των κιτρινόμαυρων, Νίκος Κωστένογλου, μετά το τέλος του αγώνα μιλώντας με δυσκολία στους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Ίλια Ίβιτς. «Ευχαριστώ Ίλια. Ευχαριστώ για τη συνεργασία. Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Συγγνώμη αν κάποιον έχω στενοχωρήσει  αυτό το διάστημα. Είστε πάνω από το κύμα, δείξατε ότι μπορείτε καλύτερα. Θέλω αυτό που σας ζήτησα από την πρώτη στιγμή. Να έχετε αγαστή μεταξύ σας συνεργασία. Ευχαριστώ όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλω να ξεκουραστείτε αύριο και από Δευτέρα και πάλι πιο δυνατά.

Δυο πράγματα: Στη ζωή όταν κρατάς κάτι τόσο πολύτιμο στα χέρια σου, μην το αφήνεις να φύγει. Να έχετε μεταξύ σας πνευματική αρχοντιά, να θυσιάζεται ο ένας για τον άλλο, άσχετα αν κάποια στιγμή νιώθεις πληγωμένος. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις αρετές σας. Σας ευχαριστώ όλους».

AEK – Πανιώνιος 5-0: Η βαθμολογία

Exit mobile version