Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μίμης Πλέσσας: H συνεργασία με τον Γιώργο Κατσαρό και το… παράπονο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μίμης Πλέσσας: H συνεργασία με τον Γιώργο Κατσαρό και το… παράπονο

Μίμης Πλέσσας: Ο Μίμης Πλέσσας ξεκινάει τις εμφανίσεις του με τον Γιώργο Κατσαρό στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Μίμης Πλέσσας: Λίγο πριν την πρεμιέρα του, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και στον Κώστα Τσουρό και μίλησε για όλους και για όλα. Ο Μίμης Πλέσσας, ο ζωντανός θρύλος της μουσικής, έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια και εμφανίζεται με τον Γιώργο Κατσαρό στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Όπως είπε ο ίδιος, έχει γράψει 3220 τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και πολλά ακόμα. «Όλες τις έχω κάνει εγώ και από όλες έχει βγει ένα μεγάλο αστέρι, εγώ φταίω για όλα».

Αυτό όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η εξομολόγηση που έκανε στον Κώστα Τσουρό και του είπε πως τον έχουν εκμεταλλευτεί οι πάντες. «Όλοι με εκμεταλλεύτηκαν. Με άφησε κανείς ανεκμετάλλευτο; Και το λέω με την κάκιστη έννοια. Βρες έναν που να μην με εκμεταλλεύτηκε, που να σκέφτηκε αυτόν τον κακομοίρη που τα έγραψε», δήλωσε μεταξύ άλλων με παράπονο και μας άφησε άφωνους.

Μίμης Πλέσσας: Δείτε ολόκληρη την συνέντευξή του

Μίμης Πλέσσας: Λίγα λόγια για την ζωή του

Ο Μίμης Πλέσσας (Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 1924) είναι Έλληνας συνθέτης και χημικός με διεθνείς διακρίσεις. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση σπουδών.

Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Το 1952, σε ηλικία μόλις 27 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε επίσης την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις