Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ – Άουσβιτς: Ακόμα μία αστάθεια της Γερμανίδας καγκελαρίου
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ – Άουσβιτς: Ακόμα μία αστάθεια της Γερμανίδας καγκελαρίου

Μέρκελ - Άουσβιτς: Ο Πολωνός πρωθυπουργός ήταν αυτός, μάλιστα, στον οποίο κατέφυγε η κυρία Μέρκελ προκειμένου να κρατηθεί.

Μέρκελ – Άουσβιτς: Μια στιγμή αστάθειας είχε ξανά η Άνγκελα Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στο Άουσβιτς, την πρώτη της ως καγκελάριος της Γερμανίας. Στο βίντεο φαίνεται να χάνει στιγμιαία την ισορροπία της ενώ αποχωρεί από την κατάθεση στεφάνου με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι. Ο Πολωνός πρωθυπουργός ήταν αυτός, μάλιστα, στον οποίο κατέφυγε η κυρία Μέρκελ προκειμένου να κρατηθεί.

Αν και από το βίντεο δεν είναι σαφές αν η αστάθεια της Μέρκελ οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο στο έδαφος ή ήταν άλλο ένα επεισόδιο που σχετίζεται με την υγεία της, εντούτοις σε αρκετούς ξύπνησαν μνήμες από πρόσφατα – και πιο σοβαρά – επεισόδια της Γερμανίδας Καγκελαρίου. Στις 18 Ιουνίου είχε αρχίσει να τρέμει έχοντας στο πλευρό της τον Ουκρανό πρόεδρο αποδίδοντας τότε το τρέμουλο σε αφυδάτωση.

Μέρκελ – Άουσβιτς: Η στιγμή του.. παραπατήματος

Μέρκελ: Τα υπόλοιπα ανάλογα περιστατικά

Μια εβδομάδα αργότερο παρόμοιες εικόνες καταγράφηκαν σε συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου, Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γερμανίας στο Βερολίνο. Φυσικά υπάρχει και τρίτο περιστατικό. Το τρίτο επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια απόδοσης στρατιωτικών τιμών με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας. Η επίσκεψη Μέρκελ έρχεται εν μέσω ενός αυξανόμενου κύματος αντισημιτισμού στη Γερμανία ενόψει της 75ης επετείου από την απελευθέρωση του στρατοπέδου.

Η επίσκεψη αυτή «στέλνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα ενδιαφέροντος και αλληλεγγύης σε μια εποχή που οι επιζώντες του Άουσβιτς δέχονται αντισημιτικές προσβολές και μέιλ μίσους», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Άουσβιτς, Κριστόφ Χόιμπνερ.

Η αστάθεια της Μέρκελ δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο
Η συνάντηση της Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γερμανίας στο Βερολίνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις