Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμοί Κρήτη: Τρεις σεισμοί κούνησαν το νησί μέσα σε έξι λεπτά
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμοί Κρήτη: Τρεις σεισμοί κούνησαν το νησί μέσα σε έξι λεπτά

Σεισμοί Κρήτη: Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 3,3 Ρίχτερ και έγινε στις 9:13 το πρωί, με επίκεντρο 35 χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Σεισμοί Κρήτη: Τρεις σεισμοί, μέσα σε μόλις έξι λεπτά, προκάλεσαν ανησυχία στους κατοίκους των Χανίων, το πρωί του Σαββάτου. Η ισχυρότερη σεισμική δόνηση ήταν 3,9 Ρίχτερ, ενώ υπενθυμίζεται ότι περίπου στην ίδια περιοχή είχε γίνει σεισμός μεγέθους 4,6 Ρίχτερ το πρωί της Παρασκευής. Σήμερα, ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 3,3 Ρίχτερ και έγινε στις 9:13 το πρωί, με επίκεντρο 35 χλμ. δυτικά- νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε η σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στις 9:14, με επίκεντρο 30 χλμ. Δυτικά- νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και εστιακό βάθος 7,4 χιλιόμετρα. Ομως, ο χορός των Ρίχτερ συνεχίστηκε και ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση στις 9:19, μεγέθους 2,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν στην ίδια περιοχή, 35 χλμ. Δυτικά- νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων και το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Παρόμοια σεισμική δραστηριότητα είχε καταγραφεί και την Τετάρτη σε θαλάσσια περιοχή πολύ κοντά στη Γαύδο.

Σεισμοί Κρήτη: Σεισμός και την Παρασκευή 6/12

Αξίζει να σημειωθεί ότι και την Παρασκευή 6/12 σημειώθηκε ακόμα ένας σεισμός στην Κρήτη.  Η δόνηση σύμφωνα με τα στοιχεία εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια των Σφακίων και έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές κυρίως στα νότια, αλλά και την πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:45 ώρα Ελλάδος, με μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 309 Χλμ. νότια της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 28 χλμ, δυτικά/νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Σεισμοί Κρήτη: Ο σεισμός της Παρασκευής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις