Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

29

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πατούλη επιχορήγηση: Το “όχι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο
ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλη επιχορήγηση: Το “όχι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Πατούλη επιχορήγηση: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν εξασφαλίσθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία.

Πατούλη επιχορήγηση: Πρόταση προκειμένου στηριχθεί με το ποσό των 6.200 ευρώ η φιλανθρωπική δράση της συζύγου του, Μαρίνας Πατούλη, υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης. Ωστόσο, σύμφωνα με το «Έθνος», στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα αποφάσιζε για την επιχορήγηση στην κυρία Πατούλη, δεν εξασφαλίστηκε η απαραίτητη πλειοψηφία, με συνέπεια η πρόταση να «κοπεί». Το αίτημα της Μαρίνας Πατούλη, που είναι πρόεδρος στον «Όμιλο για την UNESCO Βορίων Προαστίων», υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019. Η πρόταση αφορά σε επιχορήγηση 5.000 ευρώ (συν ΦΠΑ 24%) για μια εκδήλωση που θα είχε σκοπό τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους», η εκδήλωση που σχεδίαζε η Μαρίνα Πατούλη είναι μια συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου, σε ένα club του Αμαρουσίου. Στο αίτημα της κυρίας Πατούλη τονιζόταν ότι «έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς είναι απαραίτητη ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών ευπαθών ομάδων». Να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μαρίνας Πατούλη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκ μέρους της παράταξης Δούρου μίλησε η περιφερειακή σύμβουλος Παναγιώτα Παππά. Η κυρία Παππά συμφώνησε με την ενίσχυση του έργου της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά χαρακτήρισε αντιδεοντολογικό να δίνονται χρήματα σε έναν Όμιλο όπου πρόεδρος είναι η σύζυγος του Περιφερειάρχη και ο ίδιος ο κ. Πατούλης είναι επίτιμο μέλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις