Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός τα Χριστούγεννα 2019: Πρόβλεψη από τον Σάκη Αρναούτογλου
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τα Χριστούγεννα 2019: Πρόβλεψη από τον Σάκη Αρναούτογλου

Καιρός τα Χριστούγεννα 2019: Ο Δεκέμβριος μπήκε με τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγωνιά και όσο πλησιάζουν οι γιορτές.

Καιρός τα Χριστούγεννα 2019: Μια πρώτη εικόνα από τον καιρό που αναμένεται να κάνει τα Χριστούγεννα έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο γνωστός παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ3 θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του γίνονται για τον καιρό τα Χριστούγεννα και έκανε μια εκτίμηση για το τι μας περιμένει καιρικά εκείνες τις ημέρες, κυρίως όμως για το διάστημα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

«Φίλες και φίλοι! Οσον αφορά στην τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα (που όπως είναι λογικό πολλοί από εσάς μου ζητάτε να αναφερθώ από τώρα) θα σας έλεγα καταρχήν ότι είναι αρκετά νωρίς για να σας πω με βεβαιότητα κάτι συγκεκριμένο για εκείνες τις ημέρες. Με το που υπάρξει όμως κάποιο “χριστουγεννιάτικο” μετεο-νέο στον καιρό για τις ημέρες των Χριστουγέννων να ‘στε σίγουροι ότι θα το ανακοινώσω αμέσως, καθώς έως και περίπου τις 20 και κάτι του μηνός δεν διαφαίνεται να “χριστουγεννιάζει” καιρικά όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης! Με τα σημερινά στοιχεία το αντίθετο θα έλεγα μάλιστα! Παρακολουθώ όμως σε καθημερινή βάση τα μετεο-σενάρια για να δούμε αν θ’ αλλάξει και τι θ’ αλλάξει για εκείνη την περίοδο!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Έρχεται επιδείνωση και χιονοπτώσεις

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και πάλι χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές και με σχετικά χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια χώρα. Αναλύει όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα και καταγράφει τις περιοχές που από τη Δευτέρα το απόγευμα θα ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού.

Καιρός: Τα μερομήνια φέρνουν καλοκαιρία

Σύμφωνα με τα μερομήνια ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από τις 10 έως τις 23 Δεκεμβρίου, όμως από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά, προβλέπονται χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά από τις 27 – 31 Δεκεμβρίου.  Ο νέος χρόνος μπορεί να μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου καταφτάνουν οι Αλκυονίδες μέρες και ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν.  Βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις