Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια επεισόδια: Κακουργηματική δίωξη στους 12 συλληφθέντες
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επεισόδια: Κακουργηματική δίωξη στους 12 συλληφθέντες

Εξάρχεια επεισόδια: Για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Εξάρχεια επεισόδια: Γνωστές έγιναν οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές στους 12 συλληφθέντες κατά τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκκριτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Εξάρχεια: Στον Συνήγορο του Πολίτη οι καταγγελίες για αστυνομική βία

Την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν δημοσιεύματα και δημοσιεύσεις βίντεο και φωτογραφιών που κάνουν λόγο για αστυνομική βία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, στο περιθώριο της 11ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποστέλλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα. Παράλληλα, καλούνται πολίτες, που έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον προαναφερθέντα μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις