Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκλεψαν τραπεζική κάρτα: Ατάραχοι έκαναν τα ψώνια τους στην Κομοτηνή
ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν τραπεζική κάρτα: Ατάραχοι έκαναν τα ψώνια τους στην Κομοτηνή

Έκλεψαν τραπεζική κάρτα: Μετά από καταγγελία ξεκίνησε έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής.

Έκλεψαν τραπεζική κάρτα: Με την ησυχία τους ψώνιζαν από τις 11 Νοεμβρίου στα καταστήματα της Κομοτηνής με την τραπεζική κάρτα την οποία είχαν βρει στο δρόμο, δυο Έλληνες ηλικίας 52 και 41 χρόνων! Ώσπου να αντιληφθεί ο 60χρονος κάτοχός της ότι την είχε χάσει, είχαν ήδη κάνει 12 ανέπαφες συναλλαγές! Με αυτές είχαν χρεώσει την κάρτα με αγορές συνολικής αξίας 150,65 ευρώ.

Μετά την καταγγελία του 60χρονου, ξεκίνησε έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής οι οποίοι εξασφάλισαν πλάνα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος των καταστημάτων στα οποία έγιναν οι επίμαχες συναλλαγές. Έτσι, στην πορεία της προανάκρισης προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν μια και είχε παρέλθει το χρονικό όριο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Έκλεψαν τραπεζική κάρτα: Ακόμα ένα περιστατικό στην Άρτα

Επιπλέον, λίγες μέρες πριν, ο φάκελος με αποστολέα τραπεζικό ίδρυμα που είδε στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στην Άρτα «γυάλισε» στο μάτι ενός Έλληνα που αντιλήφθηκε αμέσως ότι περιείχε την κάρτα ανάληψης η οποία είχε ταχυδρομηθεί στο δικαιούχο της και έσπευσε να την κάνει… δική του! Ο δράστης «βούτηξε» τον φάκελο στις αρχές του Οκτώβρη και ως την περασμένη Παρασκευή την χρησιμοποίησε για να κάνει αγορές με ανέπαφη συναλλαγή από καταστήματα της Άρτας και της Αμφιλοχίας.

Ευτυχώς για το νόμιμο δικαιούχο, στο διάστημα αυτό πρόλαβε να αγοράσει προϊόντα συνολικής αξίας μόλις 59 ευρώ. Στο μεταξύ, όμως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ενημερωθεί για την κλοπή της τραπεζικής κάρτας και, μετά από έρευνα, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις