Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαματάρης Αυστραλία: Mετά την παραίτησή του, παρασημοφορήθηκε με Χρυσό Σταυρό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαματάρης Αυστραλία: Mετά την παραίτησή του, παρασημοφορήθηκε με Χρυσό Σταυρό

Διαματάρης Αυστραλία: Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, το πρωί της Παρασκευής παρασημοφορήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Διαματάρης Αυστραλία: Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, αρμόδιος για τα θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση, όταν αποκαλύφθηκε ότι πέραν του ψευδούς βιογραφικού, εξακολουθούσε να διατηρεί τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις ΗΠΑ. Ήταν η πρώτη απώλεια της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και ήρθε μετά από πολλές ημέρες τριβών με την αντιπολίτευση και φημών που επιβάρυναν το κλίμα για την κυβέρνηση και ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την παραίτησή του.

Η αποπομπή του από την κυβέρνηση βρήκε τον κ. Διαματάρη εν πτήση προς την Αυστραλία, όπου ως υφυπουργός είχε οργανώσει σειρά επαφών. Δεν δίστασε, ωστόσο, παρά την παραίτησή του, να συνεχίσει ακάθεκτος το πρόγραμμά του. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter, το πρωί της Παρασκευής παρασημοφορήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο με τον Χρυσό Σταυρό του Απόστολου Ανδρέα, «σε αναγνώριση των υπηρεσιών μου για την εκκλησία», όπως αναφέρει.

Η αποπομπή Διαματάρη από την κυβέρνηση αφήνει, πάντως, μια κενή θέση και ο πρωθυπουργός αναζητά το πρόσωπο που θα αναλάβει το βαρύ έργο της εκπροσώπησης της Ομογένειας. Ο ρόλος θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων.

Δείτε ακόμη

Κωνσταντίνος Δέδες: Ο οδοντίατρος που πήρε τη θέση της Κατερίνας Γκαγκάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις