Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ημικρανίες αντιμετώπιση: Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακουφιστείτε
PLUS

Ημικρανίες αντιμετώπιση: Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακουφιστείτε

Ημικρανίες αντιμετώπιση: Εκατομμύρια άνθρωποι ταλαιπωρούνται καθημερινά από ημικρανίες. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ανακουφιστείτε χωρίς να πάρετε τα ειδικά αναλγητικά.

Ημικρανίες αντιμετώπιση: Εάν υποφέρετε από ημικρανίες, ο καλύτερος τρόπος ανακούφισης μπορεί να υπάρχει ήδη στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές που προτείνουν αντί της λήψης ειδικών αναλγητικών φαρμάκων για την ημικρανία, την απλή ασπιρίνη που όλοι έχουμε σπίτι μας. Έτσι γράφεται σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στο The American Journal of Medicine. Υπεύθυνη είναι η επιστημονική ομάδα του Κολεγίου Ιατρικής του Ατλαντικού Πανεπιστημίου της Φλόριντα. Έκαναν ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η ασπιρίνη συγκριτικά με άλλα ακριβότερα σκευάσματα είναι αποτελεσματική και ασφαλής για να έχουμε αντιμετώπιση στις ημικρανίες. Ακόμη, βοηθάει στην πρόληψη των επαναλαμβανόμενων επεισοδίων της.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ασφαλής και αποτελεσματική δοσολογία κυμαίνεται μεταξύ 900 και 1.300 mg. Πρέπει να λαμβάνεται κατά την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων. Ενώ ως προληπτικό μέσο μπορεί κανείς να λαμβάνει  81-325 mg ασπιρίνης. «Η ασπιρίνη είναι μια πιθανή λύση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της ημικρανίας. Το προφίλ ασφαλείας της και το χαμηλό κόστος της συνηγορούν επίσης υπέρ της συνταγογράφησής της έναντι της ημικρανίας», αναφέρουν οι ερευνητές.

ημικρανίες αντιμετώπιση

Ημικρανίες αντιμετώπιση: Από τα συχνότερα προβλήματα υγείας παγκοσμίως

Οι ημικρανίες είναι η τρίτη συχνότερη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Αφορούν σε έναν στους επτά ανθρώπους. Είναι συχνότερες από τον διαβήτη, την επιληψία και το άσθμα. Είναι μεταξύ των διαταραχών που βλέπουν συχνότερα οι επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι ημικρανίες σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Για την πρόληψη και αντιμετώπισή τους υπάρχουν πολλές και αποτελεσματικές λύσεις. Ωστόσο, πολλές φορές το κόστος αλλά και η πρόσβαση στους ειδικούς μπαίνουν εμπόδιο στην επαρκή και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. «Αν η ασπιρίνη είναι έστω και κατά το ήμισυ αποτελεσματική, δέκα φορές ακριβότερη και συνταγογραφούμενη, τότε ίσως ασθενείς και γιατροί να την θεωρούσαν εξίσου υπολογίσιμη θεραπεία έναντι της ημικρανίας». Αυτό υποστηρίζει ο Δρ. Hennekens, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής του Κολεγίου Charles E. Schmidt της Φλόριντα.

Ο Joseph S. Alpert, είναι αρχισυντάκτης του The American Journal of Medicine και καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Συμπληρώνει σε συνοδευτικό άρθρο ότι «το μήνυμα της μελέτης είναι ότι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να δοκιμάσουν πρώτα απλές και ανέξοδες λύσεις. Τέτοια, μπορεί να είναι η ασπιρίνη στην διαχείριση των ημικρανιών. Αν όντως η ασπιρίνη μπορεί να προλάβει ή και να αντιμετωπίσει μια κρίση ημικρανίας, τότε θα πρέπει να έχει θέση στην διαχείριση των ημικρανιών. Οι εξουθενωτικοί αυτοί πονοκέφαλοι γίνονται αιτία απώλειας ωρών εργασίας και αναπηρίας ατόμων παραγωγικής ηλικίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις