Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Τα μπιτόνια και το “δωμάτιο 203”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Τα μπιτόνια και το “δωμάτιο 203”

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που είχαν πρόσβαση στο κτίριο, αφού πρώτα αυτό εκκενώθηκε, βρήκαν στους διαδρόμους μέχρι και πορτοφόλια γεμάτα με χρήματα.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει αναλάβει πλέον να ρίξει φως στην υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο πολυτελές ξενοδοχείο «Athenaeum Palace». Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές πλέον ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ειδικότερα και μετά τον εντοπισμό μπιτονιών με εύφλεκτο υγρό στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείο, αλλά και στον διάδρομου του δευτέρου. Η κατάσταση την επομένη του περιστατικού στο ξενοδοχείο είναι αποκαρδιωτική. Τρεις τουλάχιστον όροφοι έχουν καταστρέφει ολοσχερώς, την ώρα που υπάλληλοι του ξενοδοχείου προσπαθούν να σώσουν ότι έχει απομείνει μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από την φωτιά υπήρξαν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, αφού έφτασε στο σημείο με 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα καταφέροντας να απεγκλωβίστει 20 άτομα.

Μιλώντας στο Associated Press, μια Ισραηλινή ένοικος του ξενοδοχείου είπε ότι «μπορούσαμε να μυρίσουμε τον καπνό ακόμα και όταν βγήκαμε έξω. Δεν ξέρω τι συνέβη στους ανθρώπους που βρίσκονταν σε υψηλότερους ορόφους. Είδα ότι διέσωσαν μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου με σκάλα. Ελπίζω όλοι είναι καλά» τόνισε καταλήγοντας.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Στον πρώτο όροφο ξεκίνησε η φωτιά

Τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Πυροσβεστική έδειχναν ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν μικρό χώρο, στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου, όπου λειτουργεί μια μικρή κουζίνα. Οι καπνοί ωστόσο άρχισαν να βγαίνουν -λόγω κλειστών παραθύρων- από τον πέμπτο και τον έκτο όροφο με συνέπεια να δοθεί η εικόνα μιας γενικευμένης πυρκαγιάς. Ωστόσο μετά τα ευρήματα στον 2ο όροφο η κατάσταση περιπλέκεται, εξαιτίας σοβαρών ενδείξεων εμπρησμού.

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Έντονη οσμή πετρελαίου

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ( Δ.Α.Ε.Ε) ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι αυτό του εμπρησμού, ειδικά μετά τον εντοπισμό δυο μικρών μπιτονιών με πετρέλαιο τα οποία βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο 203. «Έντονη οσμή πετρελαίου στο δωμάτιο 203» ήταν η ακριβής φράση που ακούστηκε από τον ασύρματο της Πυροσβεστικής, με τους πυροσβέστες να εντοπίζουν τα παραπάνω ευρήματα λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά. Για να υπάρχει έντονη οσμή, σημαίνει ότι πρέπει είχες περιλούσεις όλο το δωμάτιο, εκτιμά στέλεχος της Πυροσβεστικής.

Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε μίλησε με τρία μέλη της υπηρεσίας καθαριότητας του ξενοδοχείου, ένα εκ των οποίων φέρεται να ξέσπασε σε λυγμούς, αποκαλύπτοντας ότι εκείνη ήταν που μετέφερε μέσα σε σεντόνια τα μπιτόνια με το πετρέλαιο. Αν το έπραξε με δόλο ή όχι, όπως κι αν πήρε από κάποιον εντολή για να τα μεταφέρει στο δωμάτιο 203, είναι κάτι που αναμένεται να προκύψει μετά το τέλος της προανάκρισης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη εκδοχή που αναφέρει ότι η πυρκαγιά πιθανόν να ξεκίνησε από την κουζίνα που βρίσκεται στον 1ο όροφο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Το ξενοδοχείο δεν είχε εξωτερικές τέντες για να μεταφερθεί εύκολα η φωτιά στους άλλους ορόφους, οπότε εξετάζονται τώρα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και η πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις