Μητσοτάκης μεταναστευτικό: Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα – Επηρεάζει συνολικά την ΕΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης μεταναστευτικό: Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα – Επηρεάζει συνολικά την ΕΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή του μεταναστευτικό παρατήρησε η επιτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

05.12.2019 | 12:22

Μητσοτάκης μεταναστευτικό: «Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πριν από την έναρξη σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος, πριν από την έναρξη της σύσκεψης τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η σύσκεψη αυτή γίνεται πριν από την επίσκεψή τους στην Άγκυρα αύριο και δήλωσε ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα.

«Δεν είναι ελληνοτουρκικό πρόβλημα, αλλά ένα θέμα που επηρεάζει συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένουμε τη βοήθεια σας, μια σταθερή πολιτική της Ένωσης για την αντιμετώπισή του και μια επιτυχή συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και των ελληνικών αρχών γι’ αυτό».

Μεταναστευτικό 2019: Τι είπαν Σχοινάς και Γιόχανσον

Ο κ. Σχοινάς, από τη μεριά του, τόνισε πως είναι σημαντικό ότι ξεκινά η συζήτηση από την περιοχή όπου υπάρχει το πρόβλημα και πως θα συζητηθούν η αλληλεγγύη, η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και οι συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας. Η κ. Γιόχανσον, με τη σειρά της, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια κοινή πολιτική για το άσυλο και τη μετανάστευση, ανέφερε πως είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι μόνο της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι από τη μια υπάρχουν οι πρόσφυγες που υποφέρουν, αλλά από την άλλη υπάρχει και το ζήτημα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην ΕΕ.

«Είναι ένα πολύ επείγον ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον και αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή του με νομοθετικές πρωτοβουλίες. «Θεωρούμε», είπε η επίτροπος, «πως η Ελλάδα θα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα έχει ήδη συνεισφέρει, με νέες προτάσεις για το μηχανισμό επιστροφών αλλά και για το Δουβλίνο 2, καθώς και με ένα λογικό και υλοποιήσιμο πλαίσιο για τη διαμοίραση του “βάρους” στην ΕΕ». Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα για το άσυλο και η Ελλάδα θα συμβάλλει με ιδέες και προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γονιός μήνυσε τον γιο της 85χρονης που της πέταξαν βαρελότα στον Πόρο γιατί… δημοσιοποίησε το βίντεο 05.12.2019 | 12:22
Οργισμένος ο Καράβας με το σχόλιο δημοσιογράφου για τη σύζυγό του -«Έχουμε και τις κοπέλες που κάνουν νύχια» 05.12.2019 | 12:22
Σοκ στο «Αλεξάνδρα»: Ασθενής πήρε φωτιά μέσα στο χειρουργείο 05.12.2019 | 12:22
Σε φάση υλοποίησης το κυβερνητικό σχέδιο για τη στέγαση – Πρώτο βήμα η επιστροφή ενοικίου 05.12.2019 | 12:22
Παπουτσάκη: «Αρνούμαι να καταστήσω τα παιδιά μου βορά της τηλεοπτικής αρένας» 05.12.2019 | 12:22
Ξανά στα θρανία από 29 Απριλίου – Οι ημερομηνίες για τη λήξη μαθημάτων, τις ενδοσχολικές και τις Πανελλαδικές εξετάσεις 05.12.2019 | 12:22
Συντονιστικό σχέδιο μάχης κατά των πυρκαγιών στην Κεντρική Μακεδονία – Διπλασιάζονται drones και εθελοντές, αυξάνονται τα κονδύλια πρόληψης 05.12.2019 | 12:22
Καθαρισμός οικοπέδων: Τι ισχύει, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα 05.12.2019 | 12:22
Exit mobile version