Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαματάρης παραίτηση: Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετά το σάλο για το πτυχίο από το Columbia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαματάρης παραίτηση: Παραιτήθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετά το σάλο για το πτυχίο από το Columbia

Διαματάρης παραίτηση: Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Διαματάρης παραίτησηΣτην υποβολή της παραίτησής του προέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, την οποία και έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Ο κ. Διαματάρης σε δήλωσή του αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Διαματάρης πτυχίο: Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο κ. Διαματάρης βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού από το πανεπιστήμιο Columbia, όπως έγραφε στο επίσημο βιογραφικό του στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την αποπομπή του. Αν και η κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη από τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Διαματάρης για το συγκεκριμένο ζήτημα, τις επόμενες μέρες προέκυψε το ζήτημα με τον συνεργάτη του, που αποδείχθηκε, τελικά, καθοριστικό.

Κατά του κ. Τ. Φιλιππάκου, ο οποίος είχε προσληφθεί ως σύμβουλος του κ. Διαματάρη στο υπουργείο, είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη το 2012 για κακοδιαχείριση στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, την περίοδο που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις