Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόσφυγες Υποτροφία 2020: Δωρεάν σπουδές από το πανεπιστήμιο Columbia
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες Υποτροφία 2020: Δωρεάν σπουδές από το πανεπιστήμιο Columbia

Πρόσφυγες Υποτροφία 2020: Το πανεπιστήμιο Columbia θα υποδεχθεί ως και 30 πρόσφυγες στις τάξεις των φοιτητών του και θα καλύψει εξ ολοκλήρου τα κόστη της φοίτησης και της φιλοξενίας τους.

Πρόσφυγες Υποτροφία 2020: Το πανεπιστήμιο τηες Νέας Υόρκης, Columbia, σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι θα χορηγήσει σε 30 πρόσφυγες τις σπουδές τους. Με την υποτροφία αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου το κόστος φοίτησής τους καθώς και της φιλοξενίας τους.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου έκανε την ανακοίνωση στα πλαίσια προγράμματος που αποτελεί παράταση εταιρικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης του 2016. Χάρη σε αυτό, επτά Σύροι φοιτητές έχουν ήδη ενταχθεί στο φημισμένο πανεπιστήμιο. “Είμαστε πολύ περήφανοι από τις υποτροφίες του Κολούμπια για τους πρόσφυγες” δήλωσε ο Πρόεδρος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, Lee C. Bollinger. “Το πρόγραμμα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα πανεπιστήμια. Στόχος είναι να βοηθούν τους νέους των οποίων οι σπουδές τους διακόπηκαν λόγω κατατρεγμού στις χώρες προέλευσής τους. Προσπαθούμε να αλλάξουμε τον δημόσιο διάλογο σχετικά με τους πρόσφυγες.”

Προϋπόθεση θα είναι τα άτομα που θα επιλεγούν να είναι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα καταγωγής τους πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια. Ακόμη, θα πρέπει να είχαν ήδη ξεκινήσει την φοίτησή τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις χώρες προέλευσής τους και να τις διέκοψαν. Οι σπουδές τους θα πρέπει να διακόπηκαν εξαιτίας παραγόντων εκτός του δικού τους ελέγχου (ένοπλες συρράξεις, φυσικές καταστροφές κ.α.). Θα μπορούν μάλιστα να είναι υποψήφιοι για σπουδές σε όλες τις σχολές και σε όλους τους κύκλους, ανάλογα με το προφίλ τους. Για τη χρηματοδότηση των σπουδών των προσφύγων, θα εκταμιευθεί κονδύλι ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Την διευκρίνιση έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα μπορούν να ωφεληθούν από βοήθεια πέραν της καθεαυτό εκπαιδευτικής αποστολής του που προσφέρει το πανεπιστήμιο. Οι πρώτοι νέοι φοιτητές του προγράμματος θα επιλεγούν το 2020. Το 2019, το ετήσιο κόστος των διδάκτρων για σπουδές γενικής κατεύθυνσης σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ανερχόταν σε περίπου 80.000 δολάρια, συνυπολογιζομένου του κόστους στέγασης και των τρεχόντων εξόδων.

Βίντεο του Columbia Global Centers για την χορήγηση της υποτροφίας

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις