Περλ Χάρμπορ επίθεση: Πυροβολισμοί με τρεις τραυματίες- Αυτοκτόνησε ο δράστης

ΚΟΣΜΟΣ

Περλ Χάρμπορ επίθεση: Πυροβολισμοί με τρεις τραυματίες- Αυτοκτόνησε ο δράστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Περλ Χάρμπορ επίθεση: Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ.

05.12.2019 | 05:42

Περλ Χάρμπορ επίθεση: Πυρά ακούστηκαν την Τετάρτη το μεσημέρι στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ-Χίκαμ του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Χαβάη, ανακοίνωσαν οι τοπικές στρατιωτικές αρχές. Ωστόσο, δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Όπως ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης της επίθεσης αυτοκτόνησε. Από τους τραυματίες, ο ένας είναι Αμερικανός ναύτης και οι άλλοι τρεις πολίτες, πιθανόν μέλη του πολιτικού προσωπικού της βάσης.

Η στρατιωτική βάση έχει αποκλειστεί, ανέφερε η διοίκησή της σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Σύμφωνα με την ανάρτηση, το «συμβάν» σημειώθηκε περί τις «14:30» στο ναυπηγείο του Περλ Χάρμπορ και η «πρόσβαση και οι πύλες» στη βάση «έχουν κλείσει». Θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις «μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες», κατά την διοίκηση της εγκατάστασης. Η κοινή βάση του ΠΝ και της ΠΑ βρίσκεται σε έκταση που απέχει 13 χιλιόμετρα από τη Χονολουλού.

Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε ακόμη

Νέα επίθεση σε τάνκερ στη Νιγηρία – 19 ναυτικοί απήχθησαν

Exit mobile version