Παραπομπή Τραμπ: Σάλος στις ΗΠΑ – Η Νάνσι Πελόζι έκανε την κίνηση

ΚΟΣΜΟΣ

Παραπομπή Τραμπ: Σάλος στις ΗΠΑ – Η Νάνσι Πελόζι έκανε την κίνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Παραπομπή Τραμπ: Νωρίτερα ο Τραμπ σε δυο αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί».

05.12.2019 | 16:57

Παραπομπή Τραμπ: Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση», είπε μεταξύ άλλων. Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως κατά την άποψή της ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν από τους νόμιμους ειδικούς χθες για την έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το ενεργήσουν» συνέχισε η Πελόζι.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ίδιος και στενοί του συνεργάτες στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί έχουν τρελαθεί – Εκλέχθηκα για να καθαρίσω το βάλτο

Νωρίτερα ο Τραμπ σε δυο αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία. «Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς». «Εκλέχθηκα για να ”καθαρίσω το βάλτο” και αυτό κάνω», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.

Παραπομπή Τραμπ: Τρεις ακαδημαϊκοί υπερασπίζονται την απομάκρυνση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο

Την πεποίθησή τους ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του κατέθεσαν χθες, ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων τρεις ακαδημαϊκοί, ειδικοί σε θέματα συνταγματικού δικαίου. «Εάν αυτά τα οποία συζητάμε δεν απαιτούν την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου, τότε τίποτα άλλο δεν είναι αρκετό για να εκκινήσει η διαδικασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Γκέρχαρντ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Τέσσερις ακαδημαϊκοί εκκλήθησαν να καταθέσουν κατά τον δεύτερο γύρο των ακοράσεων, ο οποίος άρχισε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Οι τρεις μάρτυρες είχαν κληθεί από τους Δημοκρατικούς και ο τέταρτος, ο οποίος κατέθεσε ότι οι πράξεις του Ντόναλντ Τραμπ συνιστούν σφάλμα, αλλά δεν είναι αρκετές για την παραπομπή του, είχε κληθεί από τους Ρεπουμπλικανούς.

Αν, όπως αναμένεται, η ολομέλεια εγκρίνει το κατηγορητήριο σε βάρος του Τραμπ, ο ένοικος του Λευκού Οίκου θα βρεθεί αντιμέτωπος με δίκη στη Γερουσία, όπου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων επί των παρόντων για να καταδικαστεί και να καθαιρεθεί ο πρόεδρος. Οι Ρεπουμπλικανοί ωστόσο, οι οποίοι έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας έχουν δείξει ότι ουδεμία διάθεση έχουν να καθαιρέσουν τον πρόεδρό τους.

‘Ο Τραμπ υπονόμευσε την εθνική ασφάλεια’

Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι θέλουν να περάσουν την υπόθεσή τους στους Αμερικανούς – που με τη σειρά τους φαίνονται διχασμένοι στο συγκεκριμένο ζήτημα, σύμφωνα με την πλειονότητα των δημοσκοπήσεων – κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα: Ο Αμερικανός πρόεδρος όχι μόνο υποχρέωσε την Ουκρανία να διεξαγάγει μία έρευνα η οποία θα τον ευνοούσε πολιτικά, αλλά υπονόμευσε επίσης την εθνική ασφάλεια και ενορχήστρωσε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια με σκοπό να εμποδίσει το Κογκρέσο.

Η έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου άρχισε τον Σεπτέμβριο, όταν πληροφοριοδότης κατήγγειλε στο Κογκρέσο το επίμαχο τηλεφώνημα του Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον Ιούλιο, στο οποίο συνέδεσε τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία με μία έρευνα εις βάρος της οικογένειας του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Exit mobile version