Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίδομα γέννας 2020 κριτήρια δικαιούχοι: Το δικαιούνται και ανασφάλιστες μητέρες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίδομα γέννας 2020 κριτήρια δικαιούχοι: Το δικαιούνται και ανασφάλιστες μητέρες

Επίδομα γέννας 2020 κριτήρια δικαιούχοι: Kατατέθηκε το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας. Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Επίδομα γέννας 2020 κριτήρια δικαιούχοι: Διευκρινίσεις αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας έδωσε την Πέμπτη η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Kατατέθηκε το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για το επίδομα γέννας που θα δίνεται τελικά και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες. Θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη κατά τον τοκετό και η δεύτερη έξι μήνες μετά. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ύψος των δόσεων. Τα σενάρια είναι το επίδομα γέννας του 2020 να δίνεται σε 1.500 και 500 ευρώ ή 1.000 και 1.000, ανά δόση. Επίσης, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων. Έτσι ώστε: «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους». Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός. Τέλος, πρόσθεσε ότι θα δίνεται καθολικά με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός.

Επίδομα γέννας 2020 κριτήρια δικαιούχοι: Πότε θα αρχίσει να χορηγείται

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από 1 Ιανουαρίου 2020. Το συνολικό ποσό που προϋπολογίζεται για το επίδομα του κάθε παιδιού που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ. Άλλα 12 εκατ. αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας. Και σε μετανάστες που είναι εδώ 10 χρόνια θα δοθεί το επίδομα γέννας το 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις