Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια μολότοφ: Νέα επίθεση κατά αστυνομικών
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια μολότοφ: Νέα επίθεση κατά αστυνομικών

Εξάρχεια μολότοφ: Δεν έγιναν συλλήψεις ούτε προσαγωγές, ενώ δεν έχουν αναφερθεί και τραυματισμοί.

Εξάρχεια μολότοφ: Επίθεση με περίπου 20 μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι προς διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων βγήκε από την οδό Τσαμαδού και εκτόξευσε μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στην Σπύρου Τρικούπη και Τοσίτσα.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, με τις έρευνες να είναι σε εξέλιξη.

Εξάρχεια: Βίντεο του cnn

Αυστηρά μέτρα για την επέτειο Γρηγορόπουλου

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει επεισόδια στις εκδηλώσεις μνήμης στη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Τα μέτρα του Πολυτεχνείου, που κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένα και απέτρεψαν γενικευμένα επεισόδια, έφεραν νέα δεδομένα και στον χώρο των αντιεξουσιαστών που κατά τους αστυνομικούς είχαν το χρόνο να αναλύσουν, να μελετήσουν και να σχεδιάσουν νέους τρόπους δράσης.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι κουκουλοφόροι θα επιχειρήσουν να πάρουν μια ιδιότυπη ρελάνς.

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στο ενδεχόμενο να γίνουν στόχοι καταδρομικών επιθέσεων αστυνομικά τμήματα περιφερειακά της Αθήνας και για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα από τα σημεία και να αυξηθούν οι περιπολίες περιμετρικά ώστε να γίνει αμέσως αντιληπτή η οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ – Ξεκινούν από σήμερα το σχέδιο

Την ίδια ώρα, ο συναγερμός για την ΕΛ.ΑΣ. θα αρχίσει από σήμερα, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με συγκέντρωση ατόμων στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, υπάρχει πανελλαδικό κάλεσμα για συγκέντρωση ενάντια στο τελεσίγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των καταλήψεων. Ανήμερα των εκδηλώσεων μνήμης, έχουν δοθεί εντολές για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση -ειδικά στη συγκέντρωση των μαθητών το πρωί.Όσον αφορά στη συγκέντρωση το απόγευμα, θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας από αέρος, με τα drone της ΕΛΑΣ να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Θα περιπολούν πάνω από όλα τα κτήρια για τον εντοπισμό μολότοφ, όπως είχε γίνει και στην επέτειο της 17 Νοέμβρη. Την ίδια ώρα, οι διμοιρίες στο κέντρο της Αθήνας θα ενισχυθούν και οι εποχούμενες περιπολίες θα αυξηθούν στα στενά των Εξαρχείων. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το πληροφοριακό τους δίκτυο για να εντοπίσουν διαμερίσματα «καβάτζες» στην περιοχή που ίσως να παίξουν και το ρόλο του κρησφύγετου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις