Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ Ξάνθη – Σαββίδης: Στη Βουλή το «σκάνδαλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ Ξάνθη – Σαββίδης: Στη Βουλή το «σκάνδαλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΟΚ Ξάνθη - Σαββίδης: Το σενάριο συνιδιοκτησίας στη Super League το οποίο αφορά ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Ιβάν Σαββίδη έφτασε σήμερα στη Βουλή.

ΠΑΟΚ Ξάνθη – ΣαββίδηςΣτο Κοινοβούλιο έφτασε σήμερα το θέμα των ημερών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε την αυστηρή αντιμετώπιση των φαινομένων πολυϊδιοκτησίας στην Super League. Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

«Κατόπιν σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, η Βουλή των Ελλήνων -με το Ν. 4639/2019- κύρωσε τη Σύμβαση Μακόλιν ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων. Η πρωτοβουλία αυτή, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις του ως άνω νόμου, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Νέας Δημοκρατίας για συνολική και σε βάθος εξυγίανση στο χώρο του αθλητισμού. Ωστόσο, σε πρόσφατη δημοσιογραφική έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού «One Channel», την οποία ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων, γίνεται λόγος για φαινόμενα πολυϊδιοκτησίας στη Σούπερ Λιγκ 1. Τέτοια φαινόμενα, εφόσον επιβεβαιωθούν, αλλοιώνουν το πρωτάθλημα, αν δεν το καθορίζουν συνολικά.

Οι κύριοι Υπουργοί παρακαλούνται να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και σχέσεων των φερόμενων ως εμπλεκομένων προσώπων και εταιρειών σε σχέση με όσα αναφέρονται στη σχετική δημοσιογραφική έρευνα και, εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων;

2) Ποια άλλα μέτρα προτίθενται να λάβουν για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του πρωταθλήματος;».

Ο λόγος ήταν το παρακάτω ρεπορτάζ του ONE
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις