Black Friday Cyber Monday 2019: Πόσα λεφτά ξόδεψαν οι Έλληνες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Black Friday Cyber Monday 2019: Πόσα λεφτά ξόδεψαν οι Έλληνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Black Friday Cyber Monday 2019: Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος πρώτη δημοφιλέστερη καταναλωτική κατηγορία αναδείχθηκαν τα ρούχα και τα υποδήματα.

04.12.2019 | 14:03

Black Friday Cyber Monday 2019Ένα ποσό της τάξεως των 180 με 200 ευρώ εκτιμάται ότι ξόδεψε κάθε Έλληνας καταναλωτής με αφορμή την Black Friday και την Cyber Monday. Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κερκίδης, υπολογίζοντας ότι 6 στους 10 καταναλωτές έκαναν κάποια αγορά σε αυτά τα δύο market events. Συνολικά ο τζίρος για τις ελληνικές Black Friday και Cyber Monday υπολογίζεται σε 3 δισ. ευρώ. Πάντως, σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές στην Ελλάδα (η Black Friday ήρθε στη χώρα μας το 2016), δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο με τις τεράστιες ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Ένας από τους λόγους ήταν κυρίως το γεγονός ότι οι προσφορές της φετινής χρονιάς, τόσο σε Black Friday όσο και σε Cyber Monday, δεν «εντυπωσίασαν» και τόσο τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη φέτος τα «χτυπήματα» για online αγορές σχεδόν διπλασιάστηκαν με τον ίδιο να χαρακτηρίζει εντυπωσιακή τη συμμετοχή στα δύο αυτά events των σούπερ μάρκετ, της εστίασης, των κομμωτηρίων, των παρόχων ενέργειας και της συνδρομητικής τηλεόρασης, των κομμωτηρίων και των αεροπορικών εταιρειών. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος πρώτη δημοφιλέστερη καταναλωτική κατηγορία αναδείχθηκαν τα ρούχα και τα υποδήματα και ακολούθησαν τα ηλεκτρονικά, τα καλλυντικά, τα αξεσουάρ-κοσμήματα, οι ηλεκτρικές συσκευές-είδη σπιτιού κτλ.

Exit mobile version