Τραμπ – Λονδίνο: Κέρασε το γεύμα ο πλανητάρχης στους ηγέτες του ΝΑΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – Λονδίνο: Κέρασε το γεύμα ο πλανητάρχης στους ηγέτες του ΝΑΤΟ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Τραμπ - Λονδίνο: «Αυτό το γεύμα είναι κερασμένο από εμένα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους άλλους 8 ηγέτες του ΝΑΤΟ.

04.12.2019 | 18:35

Τραμπ – ΛονδίνοΕπίσημο γεύμα στους ηγέτες του ΝΑΤΟ παρέθεσε ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσφέρθηκε να κεράσει μεταξύ άλλων. Στο γεύμα παρακάθισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεύμα ξεκίνησε με καθυστέρηση, γεγονός που ήταν ο λόγος να πάει τελικά πιο πίσω η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο. Ο Ντόναλντ Τραμπ παρέθεσε γεύμα στους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών που υλοποιούν τον στόχο του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας το 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες.

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα σε αυτές τις χώρες, για αυτό έδωσε το παρών και ο κ. Μητσοτάκης. Οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ που υλοποιούν τον στόχο του 2% είναι οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Εσθονία, η Βρετανία, Λετονία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Πολωνία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει αποτελέσει πολλές φορές αφορμή για επικρίσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις χώρες που δεν δίνουν το 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες. «Αυτό το γεύμα είναι κερασμένο από εμένα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στους άλλους 8 ηγέτες του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CBS, Μαρκ Νόλερ. Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι προστέθηκαν 130 δισ. δολάρια στις συνολικές αμυντικές δαπάνες των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ, όπως και ότι αυτό το ποσό θα φτάσει τα 400 δισ. δολάρια το 2024.

Μάλιστα, δήλωσε ότι κάποια ημέρα, μπορεί ο στόχος για τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ να ανέβει στο 3% ή ακόμη και 4% του ΑΕΠ, παρότι οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν καν τον στόχο του 2% που υπάρχει τώρα.

Exit mobile version