Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Ερντογάν συνάντηση: Off camera τετ α τετ πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Ερντογάν συνάντηση: Off camera τετ α τετ πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Τραμπ Ερντογάν συνάντηση: Η συνάντηση αυτή προηγήθηκε της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο.

Τραμπ Ερντογάν συνάντησηΤετ α τετ εκτός κάμερας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση -σε αντίθεση με άλλες υψηλού επιπέδου που είχε ο Τραμπ στο πλαίσιο της Συνόδου -όπως π.χ. με τον Γιενς Στόλτενμπεργκ και τον Εμανουέλ Μακρόν – διήρκεσε μισή ώρα και δεν είχε προηγουμένως προγραμματιστεί. Παρόντες στη συνάντηση, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν ο Τούρκος ΥΠ ΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο γαμπρός του Ερντογάν και ΥΠ ΟΙΚ της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο ΥΠ ΑΜ Χουλουσί Ακάρ και ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Η συνάντηση αυτή προηγήθηκε της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο. Το «ραντεβού» είναι προγραμματισμένο για τις 16.30 ώρα Ελλάδος, στο ξενοδοχείο The Grove που βρίσκεται στην περιοχή του Γουότφορντ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο, όπου οι δύο αντιπροσωπείες θα καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων και από ελληνικής πλευράς μαζί με τον Πρωθυπουργό θα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και η διπλωματική σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις