Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης: Ο Μακρόν υπέρ της Ελλάδας – Οι δηλώσεις του στο ΝΑΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης: Ο Μακρόν υπέρ της Ελλάδας – Οι δηλώσεις του στο ΝΑΤΟ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης: Την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα για τα ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

04.12.2019 | 19:27

Συμφωνία Τουρκίας ΛιβύηςΑπόλυτα υποστηρικτικός ως προς την Ελλάδα, όσον αφορά το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και της πρόσφατης συμφωνίας ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. “Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με την συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας” είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν ήταν αναμφίβολα από τους πρωταγωνιστές στο διήμερο του Λονδίνου εξαπολύοντας μεταξύ άλλων επίθεση και προς τον Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που αποτέλεσε πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης ανά τον κόσμο, ενώ η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο προέδρους άνοιξε ευρύ πεδίο ερμηνειών, ανησυχιών και προβληματισμών. Ο Εμανουέλ Μακρόν διαμήνυε συνεχώς την αξία της κοινωνικής πολιτικής και της συνεργασίας εντός της ΕΕ, με τη Γαλλία να ηγείται του στρατοπέδου που μάχεται υπέρ της ενίσχυσης της Ένωσης. Παράλληλα είχε αναφερθεί ευθέως στην Άγκυρα με καυστικές δηλώσεις «Η Τουρκία μάχεται κόντρα σε ανθρώπους που πολέμησαν στο πλευρό μας κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος. Και κάποιες φορές συνεργάζονται με παρακλάδια του ISIS. Αυτό είναι ένα στρατηγικό ζήτημα. Αν απλά συζητάμε για το τι πληρώνουμε και δεν έχουμε ξεκάθαρες συζητήσεις για μία τέτοια κατάσταση, τότε δεν είμαστε σοβαροί», υπογράμμισε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατακεραύνωσε την Τουρκία και για την αγορά των ρωσικών S-400, ενώ αναφέρθηκε στην απειλή της Άγκυρας να μπλοκάρει όλες τις κοινές δηλώσεις του ΝΑΤΟ, αν τα υπόλοιπα μέλη δεν συμφωνήσουν με εκείνη ότι οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) είναι τρομοκρατική ομάδα.

Exit mobile version