Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σηψαιμικό σοκ κοριτσάκι: Οι γιατροί ερευνούν τα αίτια – Αισιόδοξοι για το συμβάν
ΕΛΛΑΔΑ

Σηψαιμικό σοκ κοριτσάκι: Οι γιατροί ερευνούν τα αίτια – Αισιόδοξοι για το συμβάν

Σηψαιμικό σοκ κοριτσάκι: Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η βοήθεια» νοσηλεύεται το 2 ετών κοριτσάκι με συμπτώματα σηψαιμικού σοκ.

Σηψαιμικό σοκ κοριτσάκι: «Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη» δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, στο tempo24.news και πρόσθεσε «είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια». Το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από την Κέρκυρα, συνοδεία παιδιάτρου και αναισθησιολόγου. Οι θεράποντες ιατροί που διέγνωσαν την κρισιμότητα της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή αεροσκάφους C-130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στο Νοσοκομείο Πατρών.

Το αεροσκάφος έφτασε στην Κέρκυρα, αλλά κατέστη αδύνατη η προσγείωσή του λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατούσε τις πρώτες μεσημβρινές ώρες στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας. Οι γιατροί στην Κέρκυρα έδωσαν ότι είχαν και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν προσωρινά την κατάσταση του παιδιού, έως ότου μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Πάτρα. Τελικά το δίχρονο κοριτσάκι διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Σηψαιμικό σοκ κοριτσάκι: Αγωνία για το παιδάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις