Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαρροή πετρελαίου: Αναστάτωση από μικρής έκτασης φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαρροή πετρελαίου: Αναστάτωση από μικρής έκτασης φωτιά

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαρροή πετρελαίου: Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όταν άρχισε να βγαίνει καπνός από το υπόγειο όπου βρίσκονται τα πλυντήρια.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαρροή πετρελαίου: Από τύχη δεν κινδύνευσε κάποιος εργαζόμενος ή ασθενής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς περίπου στις 10 το πρωί στο κτίριο ΑΧΕΠΑ «έσκασε» σωλήνας που μεταφέρει λάδι από το μηχανοστάσιο στα στεγνωτήρια των πλυντηρίων. Μεγάλη ποσότητα λαδιού χύθηκε και δημιουργήθηκε πολύς καπνός, με αποτέλεσμα τέσσερις εργαζόμενοι να υποστούν μικρά αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να χρειαστούν νοσηλεία.

Το σημερινό γεγονός αναδεικνύει την υποσυντήρηση που υπάρχει, αλλά και ότι δεν έχουν γίνει εργασίες ελέγχου σε όλο το δίκτυο. Τεράστιες είναι οι ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς εδώ και δύο χρόνια υπάρχει προγραμματισμός για σχετικό κονδύλι, ο οποίος ωστόσο δεν έχει προχωρήσει. Την ίδια ώρα η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου είναι αποδιοργανωμένη. Από τις 120 οργανικές θέσεις οι μόνιμοι εργαζόμενοι είναι μόλις 40 και οι εργολαβικοί 30.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διαρροή πετρελαίου: Τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι:

1. Αν έχει γίνει συντήρηση του δικτύου θέρμανσης

2. Γιατί δεν λειτούργησε η πυρασφάλεια

3. Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Δυο οχήματα της πυροσβεστικής που πήγαν στο νοσοκομείο, δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβουν. Σημειώνεται ότι προ διετίας είχε εγκριθεί κονδύλιο ύψους 170.000 ευρώ απο το υπ. Υγείας προκειμένου να γίνει σωστή συντήρηση των συστημάτων που σήμερα, Τέταρτη, παρουσιάσαν διαρροή αλλά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις