Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά αεροδρόμιο: Προσγειώθηκαν με ηρωίνη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά αεροδρόμιο: Προσγειώθηκαν με ηρωίνη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Ναρκωτικά αεροδρόμιο: Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο, μετά από σχετικές πληροφορίες που είχαν.

Ναρκωτικά αεροδρόμιο: Απογειώθηκαν από τη Λαχόρη του Πακιστάν, άλλαξαν πτήση στο πλαίσιο του παραπλανητικού σχεδίου στη Ντόχα Κατάρ και από εκεί προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ένας Πακιστανός υπήκοος κι ένας Βρετανός, έδιναν την εικόνα των τουριστών, κρατώντας μαζί τους πέντε ταξιδιωτικούς σάκους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όλα αυτά τα προαναφερθέντα στοιχεία προκάλεσαν υποψίες στους αστυνομικούς της δίωξης Ναρκωτικών που εδρεύουν μόνιμα στον αερολιμένα. Κάλεσαν τους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 30 και 56 χρόνων, αντίστοιχα  για έλεγχο και τότε απεδείχθη ότι μετέφεραν ποσότητα ηρωίνης, βάρους εννέα κιλών και 246 γραμμαρίων, σε πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες ήταν επιμελώς κρυμμένες σε διπλό πάτο της αποσκευής τους.

Επίσης κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 700 ευρώ. Σε μια άλλη υπόθεση διακίνησης παραισθήσεων,στο Κομπότι Άρτας, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ακινητοποίησαν το όχημα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο, μετά από σχετικές πληροφορίες που είχαν. Κατά την έρευνα, που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στον εσωτερικό χώρο του πορτ- παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του οχήματος, 51 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 59 κιλών και 100 γραμμαρίων. Η κάνναβη, ήταν κρυμμένη σε κρύπτες με μία μη εμφανή είσοδο, διαμορφωμένες στο σασί και καλυπτόμενες από τον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος.

Τραβούσαν τα ναρκωτικά με σχοινιά

Κατασχέθηκαν:

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,

σχοινιά, τα οποία ήταν περιμετρικά δεμένα γύρω από τα δέματα και βοηθούσαν στην εξαγωγή τους από τις κρύπτες,

δύο κινητά τηλέφωνα,

και ναρκωτικά χάπια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις