Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Πώς δρούσε η σπείρα των… γιατρών
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Πώς δρούσε η σπείρα των… γιατρών

Απάτες: Εμφανιζόμενοι σαν γιατροί ή αστυνομικοί απέσπασαν στη Δράμα 2.000€, ενώ στη Θεσσαλονίκη 28.500

Απάτες: Στη μία παρουσιάστηκαν σαν αστυνομικοί, στην άλλη σαν γιατροί-χειρουργοί. Και στις δύο περιπτώσεις με το ίδιο… παραμύθι κατάφεραν να πανικοβάλουν τις δύο γυναίκες και να τους αρπάξουν πάνω από τριάντα χιλιάδες ευρώ. Η τελευταία πράξη μιας συνεχιζόμενης επί χρόνια απάτης σε βάρος ανύποπτων πολιτών, παίχτηκε στη Δράμα. Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα παγιδεύτηκε μέσα στον πανικό της και την ψυχολογική φόρτιση που της προκάλεσαν όταν άγνωστος άνδρας την κάλεσε στο τηλέφωνο. Εκεί εμβρόντητη τον άκουσε να λέει ότι ήταν γιατρός- χειρουργός και ότι η ανιψιά της τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.  Μάλιστα, στο βάθος ακουγόταν μια συνεργός του, η οποία παρίστανε την ανιψιά της και… εκλιπαρούσε κλαίγοντας να δώσει η θεία της τα χρήματα στον γιατρό!

Η γυναίκα πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε ότι είχε να κάνει με απατεώνες. Έτσι, πείστηκε να πληρώσει για τη δήθεν «επείγουσα εγχείρηση», δίνοντας όλες τις οικονομίες της. Έτσι, παρέδωσε 1.950 ευρώ στον «εισπράκτορα» της σπείρας, ο οποίος μάλιστα πήγε στο σπίτι της για να τα παραλάβει. Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η ανιψιά επικοινώνησε την ηλικιωμένη και την διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πάθει ατύχημα. Η προηγούμενη πράξη της απάτης, είχε γραφτεί στη Θεσσαλονίκη με το ποσό μάλιστα που έκανε φτερά να αγγίζει τις 28.500 ευρώ!

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Απάτες: Εμπλοκή σε τροχαίο

Θύμα απάτης στη συμπρωτεύουσα έπεσε 58χρονη γυναίκα, καθώς, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, άγνωστοι δράστες, της απέσπασαν το ποσό των 28.000 ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι τα δυο παιδιά της ενεπλάκησαν σε τροχαίο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε το θύμα της απάτης, δέχθηκε μέρα μεσημέρι τηλεφώνημα από γυναίκα, που ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά της ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο. Η γυναίκα, που τηλεφωνούσε παριστάνοντας την αστυνομικίνα, ζήτησε το ποσό των 28.500 ευρώ, δήθεν για την παύση της ποινικής δίωξης των παιδιών. Η 58χρονη, σύμφωνα με όσα είπε στην Αστυνομία, παρέδωσε τα χρήματα σε συνεργό της γυναίκας.

Το επιτελείο τρομοκρατούσε

Πρόσφατα η Alphafreepress, παρουσία με αφορμή σύλληψη μέλους παρόμοιας συμμορίας, τη δράση των απατεώνων που παρίσταναν τους «χειρουργούς». Το… επιτελείο του «γιατρού», τρομοκρατούσε τα θύματά του ότι δήθεν συγγενικά τους πρόσωπα χρειαζόταν να χειρουργηθούν επειγόντως και άρπαζε τις οικονομίες τους.  Σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, τα μέλη της συμμορίας, που ενίοτε παρίσταναν και τους αστυνομικούς, απέσπασαν από τα θύματά τους το ποσό των 146.500 ευρώ!

Έπιασαν την εισπράκτορα

Στα Ιωάννινα, συνελήφθη μια αλλοδαπή γυναίκα, μέλος της συμμορίας σε ρόλο «εισπράκτορα», τη στιγμή που παραλάμβανε από εξώπορτα οικίας το ποσό των 500 ευρώ, το οποίο μόλις είχε εναποθέσει μια γυναίκα 71 χρόνων, η οποία όμως είχε αντιληφθεί την απάτη και είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιούσαν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους και προσποιούμενοι:

  • είτε τους γιατρούς και με το πρόσχημα ότι ένας στενός συγγενής τους (συνήθως τέκνο τους), εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου, απαιτούσαν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση,
  • είτε τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις