Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μήνυση Σαμαρά: Ο Δημητράς “τα βάζει” με τον πρώην πρωθυπουργό για τους “λαθρομετανάστες”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Σαμαρά: Ο Δημητράς “τα βάζει” με τον πρώην πρωθυπουργό για τους “λαθρομετανάστες”

Μήνυση Σαμαρά: Το πολυσέλιδο κείμενο της μήνυσης κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Μήνυση Σαμαρά: Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για όσα δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ, υπέβαλε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, του Παναγιώτη Δημητρά. Λίγες ημέρες μετά τη μήνυση κατά της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο Παναγιώτης Δημητράς έστρεψε τα «πυρά» του στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το πολυσέλιδο κείμενο της μήνυσης, στο οποίο περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Πλακιωτάκη, κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Τι αναφέρει η μήνυση σε βάρος Σαμαρά – Πλακιωτάκη

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων εγκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Πλακιωτάκη «για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο και δημόσια προτροπή σε διακρίσεις και μίσος κατά των προσφύγων».

Στη μήνυση περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αποσπάσματα:

«Αντώνης Σαμαράς: Από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα. ‘Αρα, είναι παράνομοι μετανάστες. Λαθρομετανάστες… Μπήκαν παράνομα ως «εισβολείς»… Αληθινοί πρόσφυγες, όπως ορίζονται από τη Συνθήκη της Γενεύης, είναι πια ελάχιστοι… Η χώρα μας υφίσταται πλέον ένα άτυπο λαθρο-εποικισμό»

“Γιάννης Πλακιωτάκης (στον ΑΝΤ1): Τίθεται θέμα “παράνομης εισβολής” στη χώρα από μετανάστες».

Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων επισημαίνει ότι «η πρόσφατη είσοδος δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην Ελλάδα δεν γίνεται με βίαιο ή/και ορμητικό τρόπο που μοιάζει με επίθεση, ούτε έχει γίνει μαζική εγκατάσταση αλλοδαπών σε οποιαδήποτε περιοχή, αραιοκατοικημένη ή μη, και μάλιστα με δική τους απόφαση (ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων σε νησιά του Αιγαίου γίνεται με απόφαση των ελληνικών αρχών). Είναι επίσης ψευδές πως “στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες”» προστίθεται στη μήνυση.

Δείτε ακόμη: «Καρφιά» Ντόρας σε Σαμαρά για τη “λαθρομετανάστευση” 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις