Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαματάρης βιογραφικό: Η απάντηση για το πτυχίο από το Columbia και οι αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαματάρης βιογραφικό: Η απάντηση για το πτυχίο από το Columbia και οι αντιδράσεις

Διαματάρης βιογραφικό: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Διαματάρης βιογραφικό: Τη δική του απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τον κάλεσε «να δημοσιοποιήσει το μεταπτυχιακό του» έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό» τόνισε αρχικά ο κ. Διαματάρης και συνέχισε: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

«Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Διαματάρης: Να δημοσιοποιήσει το μεταπτυχιακό του ο υφυπουργός Εξωτερικών, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Κουμουνδούρου, με αφορμή δημοσιεύματα στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ που αμφισβητούν ότι ο κ. Διαματάρης έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia, ζήτησε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο, που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα. «Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαματάρης βιογραφικό: Ο Τσίπρας ζητά την αποπομπή του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον υφυπουργό Εξωτερικών και εκδότη του Εθνικού Κήρυκα Αντώνη Διαματάρη μετά την αποκάλυψη ότι δεν είχε το μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Columbia, το οποίο είχε αναφέρει ότι αποτέλεσε “σταθμό” στη ζωή του.

«Περιμένω μια απάντηση σήμερα από τον Μητσοτάκη. Αν τον κρατήσει τελικά τον Διαματάρη σημαίνει ότι δεν έχουν ιερό και όσιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

«Επί τεσσερισήμισι χρόνια ο κ. Διαματάρης δεν έκανε τίποτα άλλο από το να λοιδορεί και να λασπολογεί εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Διαματάρης έχει δηλώσει στο βιογραφικό του ότι είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia (κολάμπια όπως το προφέρει ο κ. Μητσοτάκης) αλλά το Πανεπιστήμιο αυτό λέει ότι ο κύριος αυτός πέρασε έξω από την πόρτα, δεν είναι απόφοιτος. Αυτό είναι το κράτος των αρίστων, της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας, του ρουσφετιού. Αυτό το κράτος μας οδήγησε στην χρεοκοπία και πρέπει να το υπερβούμε. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με οδηγό την αλήθεια και όχι με την εξαπάτηση και το ψέμα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαματάρης: Την αποπομπή ζήτησε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Διαματάρη, αναφορικά με την υπόθεση του βιογραφικού του, άμεση ήταν η απάντησή του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, το βράδυ της Δευτέρας. Με μήνυμά του στο facebook κάνει μάλιστα λόγο για «ομολογία» από πλευράς του υφυπουργού Εξωτερικών.

«Ο υφυπουργός κ. Διαματάρης ομολόγησε ότι ουδέποτε πήρε πτυχίο από το Columbia, όπως ψευδώς ανέφερε στο βιογραφικό του», σχολιάζει. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Αλ. Χαρίτση «η μόνη αριστεία που επιδεικνύει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στην κοροϊδία των πολιτών περί “αξιοκρατίας”. Εκεί ομολογουμένως αριστεύει». «Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: θα περιμένει πολύ ακόμα για να αποπέμψει τον υφυπουργό του ο κ. Μητσοτάκης;», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις