Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άδωνις Τσίπρας Action 24: Το σχόλιο για τους «λαθρομετανάστες» του Σαμαρά και συμβουλή στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Τσίπρας Action 24: Το σχόλιο για τους «λαθρομετανάστες» του Σαμαρά και συμβουλή στον ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Τσίπρας Action 24: «Όταν κάποιον τον έχει μαυρίσει ο Ελληνικός λαός τέσσερις φορές θα τον μαυρίσει την 28 και 38 και 48», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Άδωνις Τσίπρας Action 24«Προσυπογράφω λέξη προς λέξη μέχρι τελευταίου κόμματος την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά». Με αυτή τη φράση ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή του Action 24 «Αντιθέσεις» ταυτίστηκε απολύτως με όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για το μεταναστευτικό και τη χρησιμοποίηση του όρου «λαθρομετανάστης». «Προσωπικά εγώ τον όρο λαθρομετανάστης υιοθετώ πάντα, η κυβέρνηση θα το λέει μεταναστευτικό μπορεί αύριο να το λέει και λαθρομεταστευτικό«» είπε και πρόσθεσε:

«Ο Σαμαράς δεν έχει τον ίδιο ρόλο με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μητσοτάκης είναι εν ενεργεία πρωθυπουργός της χώρας. Ο Σαμαράς μίλησε για τα κλειστού τύπου κέντρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε τα κλειστού τύπου κέντρα, αυτό που είπε ο Σαμαράς στην ομιλία του ότι έκανε το 2012-2014 και έτσι ανέτρεψε την λαθρομεταναστευτική εισβολή , αυτή την πολιτική εφαρμόζει σήμερα ο Μητσοτάκης. Έχει κάνει copy paste τα όσα έκανε ο Σαμαράς το 2014 στο μεταναστευτικό που τότε τον έβριζαν τον Σαμαρά».

Σαμαράς λαθρομετανάστες: Η αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα Καθημερινή τον Ιούνιο του 2009 που είχε τίτλο «Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση». «Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τις ίδιες φράσεις που το 2009 χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία. Μηδενική ανοχή έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου για την λαθρομετανάστευση. Γιατί μπορεί να το λέει ο σοσιαλιστής Παπανδρέου το 2009 και όχι ο Σαμαράς το 2019 . Ισα-ίσα σήμερα είναι ακόμα περισσότερο αναγκαία η χρησιμοποίηση του όρου λαθρομετανάστευση. Κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να ταΐζουμε τους πολίτες σανό» .

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς περί απεμπλοκής της Ελλάδας από τις Πρέσπες ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι θέσεις Σαμαρά είναι οι θέσεις της ΝΔ. «Αν οι Σκοπιανοί μας κάνουν το ανέλπιστο δώρο και παραβιάσουν τη συμφωνία την επόμενη στιγμή θα την καταγγείλουμε, θα στείλουμε έγγραφο στον ΟΗΕ και θα πάψει να ισχύει. Οι θέσεις Σαμαρά στο θέμα ήταν με συναίσθημα, με ορμή, με δύναμη, έχει και μια ιστορία στο συγκεκριμένο θέμα. Εξέφρασε την θέση που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Εμάς αυτή η συμφωνία δεν μας αρέσει, αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε θα την αλλάξουμε αλλά αυτό δεν θα γίνει εις βάρος της Ελλάδας».

Άδωνις Τσίπρας Action 24: «Ο ελληνικός λαός βλέπει τον Τσίπρα και στρίβει»

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξανακερδίσει τις εκλογές, θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

«Η Νέα Δημοκρατία παραδόθηκε από τον Σαμαρά με 28% άλλαξε ηγεσία και η νέα ηγεσία Μητσοτάκη την πήγε στο 40% και μπράβο. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το αμίμητο έχουν αρχηγό έναν που έχασε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και θέλουν να πάνε με τον ίδιο να κερδίσουν. Όταν κάποιον τον έχει μαυρίσει ο Ελληνικός λαός τέσσερις φορές θα τον μαυρίσει την 28 και 38 και 48. Ο ελληνικός λαός βλέπει Τσίπρα και στρίβει. Για να φύγει μία παράταξη από την αξιοπρεπή ήττα του 32% και να ξαναγίνει κυβέρνηση το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αλλάξει ηγεσία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις