Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χιόνια στην Αυστραλία – καλοκαίρι: Αυτό δεν έχει ξαναγίνει
ΚΟΣΜΟΣ

Χιόνια στην Αυστραλία – καλοκαίρι: Αυτό δεν έχει ξαναγίνει

Χιόνια στην Αυστραλία - καλοκαίρι: Κατακαλόκαιρο στην Αυστραλία και κάποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά.

Χιόνια στην Αυστραλία – καλοκαίρι: Ο καιρός τρελάθηκε, στα ορεινά της Βικτώριας αλλά και σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας χιόνισε ενώ στην Τασμάνια επικρατεί πολικό ψύχος. Όπως αναφέρει ο neoskosmos.com στη Νέα Νότια Ουαλία από την Κυριακή πέφτει πυκνό χιόνι, δημιουργώντας ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία, που συνήθως γιορτάζονται στις παραλίες.

«Το τρίτο κρύο μέτωπο αυτές τις μέρες φέρνει μια έκρηξη πολικού αέρα στα νοτιοανατολικά», δήλωσε η Μετεωρολόγος του Sky News Weather Channel, Αλισον Οσμπορν. «Θα δούμε μια πτώση των θερμοκρασιών και αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές θα χιονίζει. Στην περιοχή Γουάγκα Γουάγκα η θερμοκρασία έπεσε στους 17C και ήταν η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου τα τελευταία 59 χρόνια».

Χιόνια στην Αυστραλία – καλοκαίρι: Πολικές θερμοκρασίες στην Αυστραλία μέσα στο καλοκαίρι

Τα υψηλότερα υψόμετρα της Τασμανίας βιώνουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο όρος Ουέλινγκτον η θερμοκρασία ενδέχεται να κατρακυλήσει αυτή την εβδομάδα μέχρι και στο -4C. Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία.  Στο μεταξύ, οι δασικές πυρκαγιές, που κατακαίνε εδώ και καιρό 150 χλμ αυστραλιανής γης, μαίνονται στο Κάροουαν της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην Αυστραλία

Στο μεταξύ, οι δασικές πυρκαγιές, που κατακαίνε εδώ και καιρό 150 χλμ αυστραλιανής γης, μαίνονται στο Κάροουαν της Νέας Νότιας Ουαλίας. Παράλληλα με το χιόνι σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες της Αυστραλίας υδράργυρος παραμένει στους 30 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης 

Διάσωση κοάλα: Μαίνονται οι φωτιές στην Αυστραλία – Η συγκινητική κίνηση γυναίκας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις