Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μητσοτάκης – Ερντογάν συνάντηση: Ο “σουλτάνος” ανακοίνωσε το τετ α τετ
"ΙΣΧΥΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Μητσοτάκης – Ερντογάν συνάντηση: Ο “σουλτάνος” ανακοίνωσε το τετ α τετ

Μητσοτάκης - Ερντογάν συνάντηση: Η συνάντηση στο Λονδίνο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ ήταν στον… αέρα μετά την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών.

Μητσοτάκης – Ερντογάν συνάντηση: Τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Τούρκο Πρόεδρο. Μητσοτάκης και Ερντογάν θα βρίσκονται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της Συμμαχίας. Η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στο περιθώριο της Συνόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Θα του πω τις θέσεις μας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει αλλά και εμείς θα κάνουμε τα βήματα που θέλουμε. Η συμφωνία ισχύει, κάνουμε ότι χρειάζεται κάθε στιγμή».

Μέχρι σήμερα το πρωί από την ελληνική πλευρά ανέφεραν μεν ότι δεν αποκλείεται ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνιζαν όμως ότι δεν υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και δεν αποτελεί επιδίωξη της ελληνικής πλευράς. Η συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια, όμως η Αθήνα δεν αποκλείει τον διάλογο καθώς αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την επίλυση των εντάσεων. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα «ξέρει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις