Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επέζησε χωρίς νερό: Έπινε αυτό που προοριζόταν για τα ζώα για 2 εβδομάδες
ΚΟΣΜΟΣ

Επέζησε χωρίς νερό: Έπινε αυτό που προοριζόταν για τα ζώα για 2 εβδομάδες

Επέζησε χωρίς νερό: Βρέθηκε τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό της φίλης του 1,5 χλμ από το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν.

Επέζησε χωρίς νερό: Έναν δεύτερο άνθρωπο, ο οποίος αγνοούνταν επί εβδομάδες σε μια δυσπρόσιτη αγροτική περιοχή της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα πως βρήκε η αυστραλιανή αστυνομία. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο διασωθείς επέζησε υπό τις αυξανόμενες θερμοκρασίες πίνοντας νερό που προοριζόταν για τα ζώα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 40χρονος Που Τραν βρέθηκε από έναν αγρότη της περιοχής σε μια στάνη κοντά στο Άλις Σπρινγκς της Αυστραλίας, δύο εβδομάδες αφότου είχε ξεκινήσει για πεζοπορία μαζί με δύο φίλους του.

«Βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ήταν λίγο αποπροσανατολισμένος… αλλά πέραν τούτου ήταν σε καλή κατάσταση», είπε στους δημοσιογράφους στο Άλις Σπρινγκς η αστυνομική διευθύντρια Πολίν Βίκαρι, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο Τραν βρέθηκε τρεις ημέρες μετά τον εντοπισμό της φίλης του Τάμρα ΜακΜπιθ-Ράιλι σε απόσταση 1,5 χλμ από το αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευαν στον δυσπρόσιτο βορρά της Αυστραλίας.

Επέζησε χωρίς νερό: Είχε πάει με άλλους 2 φίλους του για πεζοπορία 

Ένα τρίτο μέλος της παρέας, η Κλερ Χόκριτζ, παραμένει αγνοούμενο. Η ΜακΜπιθ-Ράιλι είπε ότι οι ρόδες του αυτοκινήτου κόλλησαν στην άμμο. Για λίγες ημέρες η παρέα παρέμεινε κοντά στο αυτοκίνητο και επέζησε καταναλώνοντας τις λιγοστές προμήθειες που είχε συγκεντρώσει, όπως περιέγραψε η ΜακΜπιθ-Ράιλι. Όταν εξαντλήθηκε το νερό, ο Τραν και η Χόκριτζ άρχισαν να αναζητούν βοήθεια, παίρνοντας μαζί τους μια πυξίδα και ένα GPS.

Αμφότεροι επέζησαν όταν εντόπισαν έναν λάκκο με νερό απ’ όπου έπιναν τα κοπάδια. Δεν είναι γνωστό γιατί οι Τραν και Χόκριτζ χωρίστηκαν παρότι η Βίκαρι εξέφρασε την ελπίδα της αστυνομίας ότι η αγνοούμενη θα βρεθεί σύντομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις