Αθήνα

°C

Πέμπτη

05

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Cyber Monday – πωλήσεις 2019: Online πωλήσεις 9,4 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Cyber Monday – πωλήσεις 2019: Online πωλήσεις 9,4 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Cyber Monday - πωλήσεις 2019: Οι πωλήσεις της Cyber Monday εκτιμάται ότι θα πλησιάσουν στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ καταγράφοντας νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Cyber Monday – πωλήσεις 2019: Οι πωλήσεις την Cyber Monday φαίνεται ότι ενισχύθηκαν από τον όγκο πωλήσεων που έγιναν στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά την Black Friday, την οποία προτιμούν οι Αμερικανοί, ενώ ενισχύθηκαν από τις πρόωρες προσφορές, αλλά και την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των προϊόντων από τους εμπόρους. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είχαν περίπου μία περίοδο ενός μηνός στην οποία πρόσφεραν χαμηλότερες τιμές, καθώς προσπαθούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών για το Σαββατοκύριακο μετά την Black Friday.

Η φετινή περίοδος των προσφορών στις ΗΠΑ είναι κατά έξι ημέρες συντομότερη σε σύγκριση με πέρσι, καθώς η Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάστηκε πιο αργά. Η Adobe Analytics προέβλεψε ότι ποσά 72,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ξοδεύτηκαν για τις αγορές μέσω διαδικτύου τον προηγούμενο μήνα, με την λεγόμενη Cyber Monday, που αποτελεί την ημέρα για την αμερικανική οικονομία με τον μεγαλύτερο όγκο αγορών μέσω του διαδικτύου, να έχει καταγράψει πωλήσεις 473 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τις 09:00 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) την ίδια ημέρα.

Cyber Monday – πωλήσεις 2019:  Black Friday ή Cyber Monday; 

Τόσο η Amazon.com Inc, όσο και οι ανταγωνιστές της (Target Corp, Wallmart), ενίσχυσαν τις υπηρεσίες τους για την μεταφορά και παράδοση προϊόντων στο εξωτερικό, ώστε αυτά να παραδοθούν στους πελάτες τους σε συντομότερο χρόνο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Στο τέλος της ημέρας, η Cyber Monday είναι μία Black Friday με την ίδια δυναμική, καθώς οι προσφορές άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα», δήλωσε η Κάρολ Σπάικερμαν, πρόεδρος της εταιρίας συμβούλων Spieckerman Retail. «Οι πελάτες λιανικής έχουν πιο αποτελεσματικές δυνατότητες, ενώ οι διαδικτυακές αγορές [προϊόντων] γίνονται πιο εύκολες… Η Amazon δεν ήταν η μόνη που έκανε την κατάσταση πιο άνετη, την φετινή χρονιά…,» παρατήρησε η ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις